Президентът на Украйна Володимир Зеленски издаде късно в неделя укази

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски издаде късно в неделя укази
Коментари Харесай

Президентът на Украйна уволни шефа на службата за сигурност и главния прокурор

Президентът на Украйна Володимир Зеленски издаде късно в неделя укази за освобождение от служба на ръководителя на Службата за държавна сигурност и на основния прокурор, оповестява Ройтерс. 

Заповедите за освобождение от служба на началника на вътрешната сигурност Иван Баканов, другар от детството на Зеленски, и на основния прокурор Ирина Венедиктова, която управлява напъните за гонене на съветски военни закононарушения в Украйна, са оповестени на формалния уеб страница на президента. Венедиктова ще бъде сменена от Олексий Симоненко.
 
В обособен пост в " Телеграм " Зеленски споделя, че е уволнил висшите държавници поради доста случаи на колаборация на техни подчинени с Русия. Започнати са 651 углавни производства за държавна измяна и колаборационистка активност на чиновници на правоохранителните органи. Над 60 чиновници на ведомствата, ръководени от Баканов и Венедиктова в този момент работят против Украйна в окупираните от Русия територии.

" Такова внушително количество закононарушения против устоите на националната сигурност на страната и връзките, открити сред чиновници на силовите структури на Украйна и спецслужбите на Русия, повдигат доста съществени въпроси за съответните ръководители. Всеки от тези въпроси ще получи отговор ", сподели президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР