Президентът на Украйна Володимир Зеленски е оцелял в три опита

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е оцелял в три опита
Коментари Харесай

Таймс: Володимир Зеленски оцелял в 3 опита за покушение

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е оживял в три опита за ликвидиране в последната седмица, оповестява английският "Таймс ", като се базира на свои източници.

Според информацията два обособени отряда са били изпратени за покушението му - наемници от подкрепяната от Кремъл формация "Вагнер " и чеченски специфични елементи. И двата опита са били осуетени от антивоенни детайли във Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия, написа "Таймс ".

Наемниците на Вагнер в Киев са претърпели загуби по време на опитите си и се твърди, че са били разтревожени от това какъв брой тъкмо украинците са планували ходовете им. Източник, непосредствен до групировката, съобщи, че е било "зловещо " какъв брой добре осведомен е изглеждал екипът за сигурност на Зеленски.
"Таймс " цитира украинския секретар по национална сигурност и защита, който споделя пред локални малките екрани, че са получили информация от ФСБ - "които не желаят да вземат участие в тази кървава война ".

Зад два от опитите стои подкрепяната от Кремъл "Вагнер груп ", оповестява "Таймс ". Ако те са били или са сполучливи, Москва би могла да отхвърли директното си присъединяване в заговора за ликвидиране.

В Киев към момента има повече от 400 членове на "Вагнер груп ", откакто нейни членове проникнаха в Украйна със "списък за ликвидиране " на 24 публични лица, чиято гибел би провокирала безпорядък в украинското държавно управление, оповестяват източници на "Таймс ".

В събота различен опит за нападение против Зеленски е било осуетено в покрайнините на Киев. Украински чиновници по сигурността обявиха, че група чеченски убийци е била "елиминирана " преди да доближи до водача, прибавя английското авторитетно издание.
В началото на спора предходната седмица самият Зеленски разгласи, че в Киев са влезнали групи, които целят да убият него и фамилията му. Съединени американски щати предложиха на 44-годишния президент да го изтеглят от Киев в хода на обсадата, само че той отхвърли. "Битката е тук. Имам потребност от муниции, а не от транспорт ", сподели той, съгласно Асошиейтед прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР