Президентът на Украйна Володимир Зеленски е издал заповед за укрепване

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е издал заповед за укрепване
Коментари Харесай

Зеленски със специална заповед заради Пригожин в Беларус

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е издал заповед за подсилване на северното (беларуското) направление, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Агенцията отбелязва като причина за това обстоятелството, че в Беларус се намира ръководителят на съветската частна военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин.

Зеленски сподели, че е имал среща с представители на държавното управление и военното управление, на която е изслушал отчет на разузнаването и силите за сигурност за обстановката в северната съседка на Украйна – Беларус.

„ Заповедта… е главнокомандващият (въоръжените сили на Украйна ген. Валерий) Залужни и началника на командване „ Север “ на украинската войска (ген. Сергий) Наев (командващ обединените украински сили) да подхващат комплекс от ограничения за подсилване на северното направление “, съобщи Зеленски в известие в Телеграм. В късия си пост в канала той не загатва името на ръководителя на „ Вагнер “.

От вторник Евгений Пригожин е в заточение в Беларус по силата на договорка с президента на страната Александър Лукашенко, като това постави финален завършек на протеста на неговите наемници в Русия, отбелязва Ройтерс.

Според информации в медиите ЧВК „ Вагнер “ може да открие своя нова база на беларуска територия в празен боен комплекс покрай град Осиповичи, на 90 километра от столицата Минск.

Зеленски сподели, че на срещата са били обсъждани още обстановката в други сектори на фронтовата линия, доставките на артилерийски муниции и мини и напредъка на украинските военни елементи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР