Президентът на Украйна Володимир Зеленски е днес на посещение в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е днес на посещение в
Коментари Харесай

Президентът Зеленски е на посещение в Швеция

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е през днешния ден на посещаване в Швеция. Държавният глава сподели, че е в скандинавската страна за среща с министър-председателя Улф Кристершон, с кралското семейство и други високопоставени държавни чиновници, с цел да им благодари, че поддържат Украйна в изискванията на почналата преди близо 18 месеца съветска експанзия и в миг когато украинската контраатака навлиза в третия си месец, съобщи Ройтерс.

„ Наша първостепенна задача е укрепването на украинските бойци на земя и в небето, развиването на двустранно съдействие, по-специално в отбранителната промишленост, европейската интеграция на Украйна и общата сигурност в евроатлантическото пространство “, написа Зеленски в „ Телеграм “, съобщавайки за визитата си.
Миналата седмица шведският министър на защитата Пол Йонсон сподели, че неговата страна възнамерява нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 313,5 милиона $, който ще включва основно боеприпаси и аварийни елементи за към този момент доставени оръжейни системи.

Това ще бъде 13-ият пакет шведска помощ за Киев от началото на войната. С него общата стойност на доставеното от Стокхолм, което включваше танкове и системи за Противовъздушна отбрана, ще възлезе на над 1,8 милиарда $.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР