Президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил поканен във Вашингтон

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил поканен във Вашингтон
Коментари Харесай

Белият дом: Зеленски ще посети САЩ по покана на Байдън

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил поканен във Вашингтон от американския си сътрудник Джо Байдън по време на телефонен диалог на 11 декември. Преди три дни украинският водач се е съгласил, съобщи УНИАН, като се базира на Белия дом.

Агенцията отбелязва, че това е първото посещаване на Зеленски в чужбина от началото на съветската инвазия в страната му на 24 февруари.

Висш чиновник на администрацията на Байдън заяви пред публицисти, че Киев авансово е приел поканата в петъ к, а в неделя Зеленски дефинитивно е удостоверил визитата.

Това посещаване ще подчертае непоклатимата решителност на Съединени американски щати да поддържат Украйна , докато е належащо, в това число посредством даване на икономическа, филантропична и военна помощ, уточни Белият дом.

Президентската администрация акцентира, че Байдън няма желание да упражнява напън или да тласка Зеленски към договаряния с Русия – в противен случай, ще постави старания Украйна в бъдеще да има по-добри позиции на преговорната маса.

По данни на АП през днешния ден Съединени американски щати ще разгласят нов пакет помощ за Украйна на стойност 1,8 милиарда $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР