Президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил мишена на повече

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил мишена на повече
Коментари Харесай

Independent: От началото на руската агресия срещу Украйна има 12 опита за покушение срещу Зеленски, 2 от тях са предотвратени благодарение на ЦРУ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил цел на повече от 12 опита за ликвидиране от началото на пълномащабното навлизане на Русия. Някои от тях са били предотвратени от информация, споделена с украинския водач от името на президента на Съединени американски щати Джо Байдън от шефа на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) Уилям Бърнс. Това заяви на 16 януари.
 
 Уилям Бърнс Уилям Бърнс Източник: Zonanews
Изданието, базирайки се на неназовани украински публични лица написа, че Зеленски е претърпял повече от 12 покушения против живота си от началото на войната на Русия против Украйна на 24 февруари 2022 г.  Тези покушения са били готови от съветските секрети служби. Писателят Крис Уипъл твърди, че минимум два от сполучливо осуетените опити за ликвидиране на украинския водач са били свързани обезпечаването на изпреварваща информация от американското разузнаване, споделена със Зеленски от Бърнс по време на визитата му в Киев малко преди нашествието, написа Independent.
 
 Володимир Зеленски Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
В последната си книга " Fighting for His Life: Inside Joe Biden`s White House ", на която се базира Independent, Уипъл напомня, че преди началото на войната администрацията на Байдън стартира постоянно да разкрива проектите на Русия пред публицисти и непознати държавни управления - тактичност е да се даде гласност, с цел да ги накара да не осъществят проектите и приготовленията си.
 
Зеленски тогава обаче обществено отхвърли предизвестията на американски чиновници, че Москва скоро ще стартира най-голямата сухопътна инвазия от края на Втората международна война. Затова една от дилемите на Бърнс била, съгласно Уипъл, да " тества действителността ", в която Зеленски съществува, защото отношението му към предизвестията на Съединени американски щати се възприемани като " много чудновати ".
 
Освен това Байдън инструктира шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ да даде на Зеленски " точни детайлности за съветските заприказва " против Киев, вкл.планираното ликвидиране на украинския президент. Съобщава се, че информацията за опасността за живота му е била толкоз достоверна, че незабавно привлякла вниманието му и е " отрезвила " украинския президент. Данните, съгласно книгата на Уипъл, са били толкоз подробни, че са помогнали на службите за сигурност на украинския водач да предотвратят две подготвяни от Русия покушения против живота му.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР