Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на президента на САЩ

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на президента на САЩ
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна над 2 млрд. долара за сигурност

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на президента на Съединени американски щати Джоузеф Байдън за пакета помощ за сигурността в размер на над 2 милиарда $, който Вашингтон разгласи в петък. Това написа Зеленски в Twitter, представен от „ Укринформ “.

„ Оценяваме мощната лидерска поддръжка на Украйна в нашата битка против съветската експанзия от американския народ “, се споделя в известието.

Президентът означи, че на фона на невиждания гнет и екоцид вследствие на детонацията на язовира на Водноелектрическа централа Каховка, тази порция помощ е по-важна от всеки път.

Последният пакет на обща стойност 2,1 милиарда $ включва сериозни качества за противовъздушна защита и муниции и се дава в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна

На 31 май Съединени американски щати оповестиха 39-ия си пакет за сигурност за Киев на стойност 300 млн. $, „ с цел да отговорят на сериозните потребности на Украйна в региона на сигурността и защитата “.

Пакетът за подкрепяне на сигурността включва спомагателни муниции за системите за противовъздушна защита „ Пейтриът “, HIMARS и безпилотни летателни системи, както и ракети за противовъздушна защита AIM-7 и 30 милиона боеприпаса за стрелково оръжие.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР