Президентът на Украйна Владимир Зеленски смени командващия Силите за специални

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски смени командващия Силите за специални
Коментари Харесай

Зеленски смени командващия Силите за специални операции на Украйна

Президентът на Украйна Владимир Зеленски смени командващия Силите за специфични интервенции (ССО) на Въоръжените сили на Украйна. На тази служба беше назначен полковник Сергей Лупанчук .

До през днешния ден спецсилите се ръководеха от Виктор Хоренко, който беше назначен за шеф на спецслужбата предишното лято, заяви Би Би Си.

По-рано американското списание Time заяви, че в близко бъдеще могат да настъпят обилни промени във военното управление на Украйна.

По-специално, в сензационната обява на Саймън Шустер става дума за избран министър и почитан военачалник - техните оставки трябваше да се появят на фона на " бавния прогрес на фронта " и незадоволително сполучливата контраатака.

В обичайното си вечерно видеопослание президентът на Украйна Владимир Зеленски приказва за промяната на командващия Силите за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна, която направи през днешния ден.

Лупанчук, сподели Зеленски, " е умел офицер, военен офицер, верният пълководец и човек, който може да добави повече мощност към нашите сили за специфични интервенции ". " Очакваме нови резултати ", добави президентът на Украйна.

Както към този момент писахме през днешния ден, в медиите се предвидиха промени, в това число във военното управление на Украйна. Тяхната нужда се обясняваше с бавния ход на контранастъплението.
 Съединени американски щати изпращат спомагателни оръжия на Украйна
Съединени американски щати изпращат спомагателни оръжия на Украйна

Това е допустимо въз основа на специфични пълномощия на президента

Според Зеленски Виктор Хоренко, който до през днешния ден заемаше длъжността пълководец на Силите за специфични интервенции на украинските въоръжени сили, ще продължи да извършва " специфични задания " като част от Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

Началникът на Силите за специфични интервенции на украинските въоръжени сили генерал-майор Виктор Хоренко, който беше отхвърлен в петък, сподели, че е научил за оставката си от медиите и аргументите за нея не са му известни.

В ефира на токшоу на изданието " Украинская истина " Хоренко сподели, че главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни не е изпращал предложение за отстраняването му от служба .
 Лондон: И Украйна, и Русия се оправят по-добре с защитата, в сравнение с с офанзивата
Лондон: И Украйна, и Русия се оправят по-добре с защитата, в сравнение с с офанзивата

Офанзивните дейности са възпрепятствани на първо място от географските мащаби на спора

" Аз персонално не знам аргументите. Ще кажа това, научих за това от медиите ", сподели Хоренко. - Говорих с главнокомандващия, който също не можа да ми изясни това. Главнокомандващият трябваше да направи съответното показване, само че той ми отговори, че не го е направил. Не разбирам какво се случи, заключи Хоренко.

Дори той посочи, че не е получавал забележки за осъществяването на поставените задания .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР