Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че в информационното пространство

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че в информационното пространство
Коментари Харесай

Зеленски призова да се докаже, че Русия “ще нападне” Украйна на 16 февруари

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че в осведомителното пространство към този момент има прекалено много информация за хипотетичните проекти на Руската федерация да ескалира ситуацията към Украйна.

„ Вярвам, че през днешния ден в осведомителното пространство има прекалено много информация по отношение на дълбока пълномащабна война от страна на Руската федерация Ние разбираме всички опасности, разбираме, че тези опасности съществуват. Ако вие или някой различен имате спомагателна информация по отношение на стопроцентовото навлизане на Руската федерация в Украйна, започваща на 16-ти, дайте ни тази информация “, сподели той на брифинг в събота.

Той добави, че непрекъснато получава огромни количества информация от разузнаването.

Зеленски акцентира и напомни позицията на Киев – „ дипломатическият път е единственият метод за деескалация и деокупация “.

Зеленски сподели, че Киев взема поради информацията на Съединени американски щати и съдружниците.

„ Взимаме под внимание цялата тази информация. Благодарни сме за цялата тази информация. Но ние би трябвало ясно да проучваме цялата тази информация. Засега в Украйна през днешния ден няма пълномащабна война “, сподели президентът.

Той добави, че украинското разузнаване работи добре. Той също по този начин акцентира, че Киев е подготвен за всеки сюжет.

Западът упреква Руската федерация в хипотетични проекти за ескалация на обстановката към Украйна. Москва изрично отхвърля това и непрестанно споделя, че никой не е застрашен, а всички сходни изказвания се употребяват като опрощение за слагане на повече военна техника на НАТО покрай съветските граници. Както сподели по-рано съветският външен министър Сергей Лавров, Русия не основава никакви претексти за конфликтна обстановка към Украйна. Според него Русия не изключва, че нервността към Украйна, раздута от Запада, има за цел да прикрие линията на Киев за саботиране на Минските съглашения за Донбас. Според прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков осведомителната нервност на Съединени американски щати и НАТО за Украйна е обилно завършена от неистини и имитации.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР