Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че ако Русия започне

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че ако Русия започне
Коментари Харесай

Зеленски: Нито една страна няма да защити Украйна, ако Русия ни нападне

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че в случай че Русия стартира огромна атака, никоя страна няма да отбрани Украйна.

„ И това е доста ужасно за НАТО. Защото, в случай че Украйна бъде взета в НАТО, тогава в случай че нещо се случи по-късно, ще би трябвало да бъде защитавана. А това е доста съществено предизвикателство за НАТО. Но желая да кажа, че някои европейски страни мислят по този начин и не желаят да поемат риска да одобряват Украйна. Но в случай че има пълномащабна война, тогава тя ще бъде на границите на някои страни от НАТО. Определено ще бъде “, сподели Зеленски по време на изявление, предава ТАСС.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че член 5 от Договора за групова защита на НАТО във Вашингтон не може да бъде прибавен при офанзива против страна сътрудник, и означи още, че НАТО сега няма проекти за разполагане на бойни групи в Украйна. Той добави и за различията сред съдружниците в блока за това каква съответна помощ да се даде в този момент на Киев.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР