Президентът на Украйна сам извършва демилитаризацията на Незалежная“, като хвърля

...
Президентът на Украйна сам извършва демилитаризацията на Незалежная“, като хвърля
Коментари Харесай

Зеленски работи по плана на Путин?

Президентът на Украйна самичък прави демилитаризацията на „ Незалежная “, като хвърля всички бойни единици в „ месомелачката “.

В публикацията „ Кремъл и Майданът, или бъдещето на Украйна “ загатнах напълно явно събитие: мъчно е да се планува изцяло хода на военната интервенция в Украйна, заради което има няколко проекта за „ следоперативната “ конструкция на Украйна, от които с развиването на събитията съветското управление ще избере най-подходящия. Ако, както сподели Владимир Путин на 24 февруари, цялата територия на Украйна няма да бъде окупирана, тогава постигнатото положение на демилитаризация в Украйна може да бъде следено от съветски военни бази, ситуирани на нейна територия.

Те могат да бъдат основани въз основа на съглашение с държавното управление на Киев: съглашението ще планува демилитаризиран и безпристрастен статут на Украйна във връзка с военните блокове. За да се подпише такова съглашение, е належащо киевското държавно управление. Може би заради тази причина не се правят ракетни удари по центровете за взимане на решения в Киев.

Но може би Зеленски е потребен и за още една, също толкоз значима задача. Все по-очевидно става, че задачата за демилитаризиране и денацификация на Украйна на този стадий от спецоперацията се взема решение на първо място не посредством окупиране на нейните територии, а посредством заличаване на нейните въоръжени сили, в това число мобилизационния запас.

Наистина, окупацията на украински територии без обезвреждане на силите, способни на опозиция, може да докара до партизанска война, която ще се води от остатъците от въоръжените сили на Украйна (ВСУ), националните батальони и териториалната защита.

Затова е по-целесъобразно, повтаряме, първо да се унищожат формированията, способни на опозиция, дружно с мобилизационния запас, а по-късно да се заемат регионите, лишени от евентуални партизани. Ходът на интервенцията на територията на ДНР и ЛНР е тъкмо това, което осъществя този сюжет: последователното настъпване на фронта на съюзническите сили дава опция на Украйна непрестанно да вкарва всички свои нови военни елементи в зоната на бойните дейности, които се „ смилат “ там.

Руското командване, както знаете, на този стадий е дефинирало следните разновидности за военния личен състав на Украйна: да се съобщи или да бъде погубен.

Режимът на Зеленски също работи за поддържане на този ход на нещата.

Очевидно е, че всякаква финансова и военна помощ на режима му от Запад е обусловена от „ успехите” на украинските войски по фронтовете. За „ триумф “ може да се смята днешния ритъм на прогрес на съветските войски. Не е загадка, че Байдън би трябвало да поддържа бойните дейности в Украйна най-малко до времето на изборите за Конгрес на Съединени американски щати през ноември 2022 година

Това ще бъде интерпретирано от Демократическата партия на Съединени американски щати като триумф в борбата с Русия.

Поражението на режима на Зеленски преди ноември тази година неизбежно ще се преглежда от републиканците в Съединени американски щати като следващото срамно крушение на външната политика на Байдън след Афганистан. Следователно политиката на Зеленски във връзка с личната му войска: „ Да се стои до гибел! “.

Не знам дали той схваща цялата неизясненост на този девиз в тази обстановка. В същото време медиите оповестяват за спора сред Зеленски и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни. Залужни, с цел да понижи загубите на въоръжените сили на Украйна, приканва за тяхното евакуиране към нови граници, до момента в който Зеленски, воден от политически претекстове, не се съгласява да се отдръпват.

В навечерието на идната годишнина от началото на Великата отечествена война е подходящо да се прибавят две забележки.

Първо, заповедите на Зеленски, които са тук за изясненост, наречени „ Да се стои до гибел!”, имат малко общо със заповед № 227 на Й.В. Сталин от 28 юли 1942 година, която разговорно беше наречена „ Нито крачка обратно!”, само че в действителност: „ За ограниченията за подсилване на дисциплината и реда в Червената войска и възбрана на непозволено евакуиране от бойни позиции “. В заповедта на Сталин не ставаше дума за възбрана на изтеглянето като цяло, а точно за неразрешеното евакуиране, т.е. отдръпването без заповед.

Второ: още Заповедта на щаба на Вермахта от 21 август 1941 година стана доказателство, че проектът Барбароса се е провалил и немската войска ще забави настъплението си против Москва. Той предвиждаше обсег в танкови клинове и заличаване на целия кадрови състав на Червената войска още в приграничните борби.

Германците обаче ги очакваше изненада: оттатък Западна Двина и Днепър ги посрещнаха нови съветски армии, които продължиха контраатаките си. Далеч не цялата Червена войска беше в граничните региони, което направи допустимо да се наруши немският блицкриг и в последна сметка да се победи.

Зеленски, преди 24 февруари 2022 година, концентрира всичките си най-боеспособни сили в Донбас и продължава да трансферира там от ден на ден и повече подкрепления. Сякаш с цел да могат съюзническите войски да унищожат цялата му войска дружно с запасите и след това да навлязат по-навътре в оперативното пространство.

Нещо повече, колкото и парадоксално да звучи, актуалният ленд-лизинг от страните от НАТО принуждава украинските войски да продължат съпротивата в Донбас, като им пречи да избягат оттова и по този метод основава условия за тяхното очистване.

В същото време е малко евентуално доставката на каквито и да е сухопътни оръжия на НАТО да промени хода на събитията при голямото преимущество на нашата войска във въздуха.

Изключително значима последица от ликвидирането на въоръжените сили на Украйна и националните батальони съгласно мен ще бъде, че това в доста връзки унищожава плана „ Украйна като анти-Русия “.

Факт е, че след преврата през 2014 година с ускорени темпове се основава нова украинска нация, фокусирана върху въоръжен спор с Русия. Тази нация се образува точно към въоръжените сили на Украйна и националните батальони. Индустрията на Украйна, нейните медии и цялата публична филантропична сфера работеха за тях. Като цяло това са милиони жители на Украйна.

Неслучайно предходният водач на киевската хунта Порошенко отиде на вторите избори с лозунга " Армия, език, религия ", където " армията " беше преди всичко, останалото беше просто „ прилепено “ (виж по-долу ).

И защото освен националните батальони, само че и въоръжените сили на Украйна бяха в центъра на плана „ Украйна като анти-Русия “, първичните ни очаквания, че въоръжените сили на Украйна ще съумеят да обезвреждат националните батальони, да вземат властта в свои ръце и да преформатират Украйна не се сбъдна.

С унищожаването на украинската войска планът „ Украйна като анти-Русия “ съгласно мен ще загуби главния си детайл и ще стартира да се разпада.

В последна сметка задачите за развиване на украинския език, украинската просвета, основаването на своя обособена църковна патриаршия и прочие, се употребяват от украинските управляващи единствено за консолидиране на популацията в битката против Русия. Без определящата цел – въоръжен спор с Русия – всички тези цели ще се реалокират в чисто филантропичната сфера и ще изгубят своя нападателен капацитет.

Вместо антируския план, Русия е в положение да предложи на сегашните жители на Украйна своя атрактивен план - присъединяване в следвоенното възобновяване и развиване както на Украйна, по този начин и в обозримо бъдеще на други райони на планетата, с които Русия ще ускорява съдействието в сходство с намаляването на въздействието на така наречен Западният свят.

По този метод при осъществяване на дилемите на специфичната интервенция в Украйна е оправдано да се концентрира не върху темповете на преодоляване на нови територии, а върху темповете на разпродажба на въоръжените сили на Украйна, националните батальони и целия мобилизационен запас.

Тази съществена съгласно мен задача би трябвало да бъде подчинена на темпото на нашето териториално нахлуване. Парадоксално е, че президентът на Украйна Зеленски е наш деен асистент в ликвидирането на украинската войска. Вярваме, че това положение на нещата към момента е много приемливо за шефа на Зеленски Байдън.

Затова подобен началник на Украйна в този момент би трябвало да бъде защитаван. По-късно ще дава отговор за всичките си зверства.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР