Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви възможността на Украйна да

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви възможността на Украйна да
Коментари Харесай

Порошенко: Украйна е готова да създава мощни и далекообхватни ракети

Президентът на Украйна Петро Порошенко разгласи опцията на Украйна да основава мощни ракетни системи, способни да ударят цели на доста разстояние, оповестява ТАСС.

В сряда на съвещание на Съвета за национална сигурност и защита той упрекна Русия за разпадането на системата за надзор на оръжията, Договора за стандартните въоръжени сили в Европа и Договора за нуклеарни ракети със междинен обсег - ИНФ.

" Насърчават нас и нашите съдружници да търсим и намираме нужните средства за гарантиране на нашата сигурност. Искам да отбележа, че това също отстранява някои отговорности на Украйна, отговорности към които сме се придържали ", разяснява Порошенко.

" Подчертавам правото ни да сътворяваме съвременни и ефикасни оръжейни системи за самоотбрана, в това число мощни ракетни системи. Това ще се трансформира в стратегически фактор, възпиращ съветския агресор и ще даде нови благоприятни условия на войските да победят врага на доста разстояние ", добавя президентът на Украйна.

На 1-ви февруари президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон стопира осъществяването на отговорностите по Договора за ИНФ, защото счита, че Русия нарушава контракта. В отговор съветският президент Владимир Путин разгласи на 2 февруари, че Москва ще прекрати присъединяване си в това съглашението.

В изказването в Люксембург през днешния ден министър председателят на русия Дмитрий Медведев акцентира, че Съединени американски щати освен стопират, само че и раздират Договора ИНФ.

" Не може да се държите по този метод. Фактът, че по този метод, вследствие на едностранния отвод на Съединените американски щати, интернационалният режим за сигурност в реалност е подкопан, никой не би трябвало да се съмнява в това ", разяснява Медведев, представен от ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР