Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви днес създаването на Висш

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви днес създаването на Висш
Коментари Харесай

Порошенко обяви създаването на Антикорупционен съд в Украйна

Президентът на Украйна Петро Порошенко разгласи през днешния ден основаването на Висш антикорупционен съд, съобщи Ройтерс.

Новият съд е отговор на условието на Международния валутен фонд при отпущането на кредитна линия от 3,9 милиарда $ да бъде изкоренена корупцията в страната, а правосъдните решения да не се въздействат от политически напън или подкупи.

Освен това ходът на Порошенко цели да усъвършенства образа му на модернизатор преди балотажа на президентските избори идната седмица, когато той ще се бори да бъде избран отново, означи организацията

По думите на президента подборът на 38-те съдии в новата правосъдна инстанция е лишил седем месеца. "Те имат лостовете и инструментите да бъдат успешни; правосъдната промяна им подсигурява самостоятелност от законодателната и изпълнителната власт, както и от президента ", съобщи президентът.

Според резултатите от социологическо изследване, огласени през днешния ден, на втория тур на 21 април Порошенко ще бъде надвит от Володимир Зеленский, комедиен артист и кино продуцент без политически опит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР