Президентът на Украйна намекна, че катастрофата, при която загина и

...
Президентът на Украйна намекна, че катастрофата, при която загина и
Коментари Харесай

Тайните служби ще разследват трагедията в Бровари, три деца са сред жертвите

Президентът на Украйна загатна, че злополуката, при която почина и министър Денис Монастирски, не е случайност

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разпореди на тайните служби следствието на аргументите за вчерашната злополука на хеликоптер, при която починаха 16 души, измежду които и вътрешният министър Денис Монастирски, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Причината за злополуката, станала през вчерашния ден сутринта, остава незнайна, само че по време на вечерното си видеообръщение Зеленски даде обещание случаят да се обясни. 

Той съобщи, че министърът и неговият заместител Евген Енин не са политици, които " елементарно могат да бъдат сменени ", и уточни, че " това в действителност е огромна загуба за страната ".

Канцеларията на Зеленски, представена от украинската осведомителна организация УНiАН, заяви по-рано, че при злополуката в предградието на Киев Бровари са починали 16 души, а 30 са били ранени. Сред жертвите са и три деца.

Зеленски акцентира, че " няма произшествия по време на война ", оповестява Нова телевизия. Досега Киев не e споменавал за съветско присъединяване, само че пред участниците в Световния стопански конгрес в Давос той съобщи, че нещастието е разследване от войната. 

Във видеообръщение на форума украинският държавен глава прикани още веднъж западните съдружници да доставят на страната му танкове и средства за противовъздушна защита, с цел да се отнеме на Русия опцията да прави набези.

„ Доставките на западни танкове би трябвало да изпреварят ново навлизане на съветски танкове. Възстановяването на сигурността и мира в Украйна би трябвало да изпревари офанзивите на Русия против сигурността и мира в други страни. Русия изнася гнет, Русия популяризира потока на войната по света ”, съобщи Зеленски.

Междувременно авиационният специалист Валерий Романенко проучва версиите за нещастието с злополуката на хеликоптер в Бровари. Той означи, че хеликоптерът Super Puma е просто съвършен спрямо съветския вертолет Ми-8 или Ми-18, оповестява УНiАН.

В ефира на телевизионния канал FREEDOM Романенко означи, че в цялата история на хеликоптерите Super Puma - както на военните, по този начин и на цивилните - броят на произшествията е 2-3.

Експертът означи, че хеликоптерите не летят на височина под 150 метра. Освен това екипажът се приготвя за полет благодарение на полетна карта и може ясно да я следва, в случай че има трудности по маршрута, с цел да ги заобиколи.

„ Това, че хеликоптерите летят ниско до земята, с цел да не бъдат улучени със зенитни ракети, е настоящо, само че за друга зона. Ако височината е 200 метра, би трябвало да прелетите 40 км от границата, с цел да го забележи радарът на съперника “, изясни Романенко.

„ Хеликоптерът може да лети в режим, наименуван авторотация, т.е. има витло в горната му част и когато падне, то просто ще го завърти и служи като парашут, което разрешава да се приземи задоволително безпрепятствено, без доста вреди и без пострадвания на борда. Провежда се образование даже и на млади водачи, само че това изисква минимална височина 400-500 метра ", добави той.

Според него хеликоптерът не е свален с ракета. 

„ Изключвам военното въздействие. Тоест повода (б.а. за трагедията) не е зенитна ракета или зенитно-ракетен комплекс. Всъщност в действителност нямам доверие, че може да е имало детонация на борда. Остават или механически аргументи, или неточност на екипажа. Най-вероятно е една от тези две аргументи ", сподели още Романенко.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР