Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкритикува поведението на вратаря на

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкритикува поведението на вратаря на
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА за поведението на Емилиано Мартинес след финала с Франция: Беше примитивно, Меси трябваше да го спре


Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкритикува държанието на вратаря на Аржентина Емилиано Мартинес и счита, че Лионел Меси е трябвало да го спре  и да покаже почитание. Стражът на аржентинците се прочу с неприличните си жестове и насмешки към Килиан Мбапе след финала на Световното състезание в Катар.

Това излиза наяве в новата книга   “Месиaнико “ на публицистите от Себастиан Фест от Аржентина и Александър Жуйар от Франция за суперзвездата на международния футбол. Мартинес продължи подигравките с Мбапе в съблекалнята на аржентинците и в Буенос Айрес, като държеше дребна кукла с лика на френската суперзвезда.

Това отношение беше наказано от президента на УЕФА Александър Чеферин. " Трябваше Меси да каже нещо, да му каже да спре да прави това, да покаже малко почитание ", споделя президентът на УЕФА в книгата.

" Меси играе през цялата година с Килиан Мбапе. Ако видите по какъв начин Мартинес реагира по време на дузпите, ще видите, че той не може да се оправи с това... Не разбирам за какво той се подиграва с Мбапе, с куклата и с сходни неща. Това не е великодушие, това е примитивно и не ми хареса ".

Чеферин разяснява и жеста на Мартинес откакто завоюва аржентинецът завоюва трофея за най-хубав вратар на Мондиала. " Отвратителна постъпка ", декларира шефът на европейската организация. " Не се прави това, когато си спечелил Световната купа! Покажи някакво великолепие, покажи, че не си примитив. Можеш да си съвършен вратар, само че в случай че не си добър човек... ".

В този откъс от книгата Чеферин показва възхищението си от футбола на Меси на последното международно състезание и споделя, че без него Аржентина нямаше да стигне даже до четвъртфиналите.

" Когато не знаеш какво да правиш на терена, подаваш топката на Меси. Бях сигурен, че финалът, който беше приказен, е завършил, че купата към този момент принадлежи на Меси. И в последна сметка тя беше заслужена, Аржентина беше по-добра от Франция ", обобщава Чеферин.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР