Президентът на УЕФА Александър Чеферин предупреди за възможен бойкот от

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин предупреди за възможен бойкот от
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА предупреди за бойкот, ако има Световно първенство на всеки две години

Президентът на УЕФА Александър Чеферин предизвести за вероятен протест от европейските тимове на международните шампионати, в случай че ФИФА реализира проекта си за провеждането им на всеки две години.

" Може да решим да не участваме. Доколкото знам в Южна Америка настроенията са сходни. Затова, може единствено да пожелаем шанс с провеждането на международни шампионати по този метод. Дано ФИФА прояви разсъдък, тъй като методът не е подобаващ. Дори не ни се обадиха, нито изпратиха писмо, прочетох за това в медиите ", сподели Чеферин пред вестник Таймс.

" Мисля, че сходна концепция няма да се реализира, защото това е против правилата на футбола. Да играеш всяко лято едномесечен шампионат е гибел за футболистите. Ако международните шампионати са на всеки две години, ще се сблъскат с женските международни шампионати, с олимпийските футболни шампионати. Провеждането на четири години значи, че почитателите чакат с неспокойствие, това е голямо събитие, като олимпийските игри. Не виждам европейските футболни федерации да поддържат сходна концепция ", сподели още Чеферин.

Чеферин не поддържа и предлагането за провеждането за европейски шампионати на всеки две години.

" Това ще бъде добре за финансите на УЕФА, само че ще убие футбола. Клубовете няма да го разрешат и това би довело до цялостен ерес ", сподели още Чеферин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР