Президентът на УЕФА Александър Чеферин не отписа възможността в бъдеще

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин не отписа възможността в бъдеще
Коментари Харесай

Чеферин не изключи възможността за мачове от ШЛ в САЩ

Президентът на УЕФА Александър Чеферин не отписа опцията в бъдеще да се организират мачове от Шампионската лига на територията на Съединените американски щати. Както е известно, през последните няколко години избрани дуели от НБА и НФЛ се организират в някои от най-големите европейски градове като Лондон и Париж. Освен това ползата на американските фенове към европейския футбол нараства от ден на ден и повече.

“Футболът сега е извънредно известен в Съединените щати. Европейците са подготвени да заплащат толкоз за най-хубавото (вдига ръката си на равнището на главата си - б.р.), толкоз за нещо по-малко (снижава ръката си - б.р.) и толкоз за още по-малко (сваля ръката си още по-надолу - б.р.). Американците са подготвени да платят толкоз за най-хубавото (вдига ръката си над главата си - б.р.) и нищо друго за по-малко. Те наблюдават европейския футбол по този начин, както баскетболните фенове в Европа наблюдават НБА. Колкото повече американци играят в Европа, толкоз по-добър ще бъде националният им тим.

Всъщност това, което ме шокира, е, че Европейското състезание е било гледано от повече хора в Съединени американски щати, в сравнение с плейофите на НБА. Това, което ме шокира, че всеки един от 30-те мача на Европейското е имал гледаемост като на Супербоул. Проблемът са часовите зони, тъй като в случай че играеш във вторник и сряда от 15 часа в Лос Анджелис, за Западния бряг това е неловко. Бихме имали по-висока гледаемост, в случай че беше друго. Дали е допустимо европейски тимове да играят значими мачове в Съединени американски щати през идващите две десетилетия? Възможно е, започнахме да обсъждаме това, само че знаете, че една година имаше Мондиал, през 2024-та има Европейско състезание, тази година финалът е в Истанбул (в ШЛ - б.р.), следващата година е в Лондон, а през 2025-а е в Мюнхен. За по-късно ще забележим. Дали това е постижимо в обозримо бъдеще? Възможно е, допустимо е ”, разяснява Чеферин пред Men in Blazers.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР