Президентът на Турция Тайип Ердоган обвини Гърция, че е окупирала

...
Президентът на Турция Тайип Ердоган обвини Гърция, че е окупирала
Коментари Харесай

Ердоган обвини Гърция, че е окупирала острови в Егейско море - Свят

Президентът на Турция Тайип Ердоган упрекна Гърция, че е окупирала острови в Егейско море, които са с демилитаризиран статут, и съобщи, че Турция е подготвена да " направи нужното ", когато настъпи моментът, съобщи Ройтерс.

Исторически противници, само че и съдружници в НАТО, Турция и Гърция имат несъгласия по въпроси, вариращи от прелитанията и статута на егейските острови до морските граници и въглеводородните запаси в Средиземно море, както и етнически разделения Кипър.

Анкара неотдавна упрекна Атина, че въоръжава демилитаризираните острови в Егейско море - нещо, което Атина отхвърля. Но Ердоган досега не е упреквал Гърция, че ги е окупирала.

" Вашата окупация на островите не ни свързва. Когато настъпи моментът, часът, ние ще създадем нужното ", съобщи Ердоган, говорейки в северната провинция Самсун.

Гърция реагира, като съобщи, че няма да последва Турция в нейното " възмутително всекидневно клатушкане "  към изказвания и закани.

" Ще осведомяваме нашите съдружници и сътрудници за наличието на провокативните изказвания... с цел да стане ясно кой подклажда динамита на сплотеността на нашия съюз в един рисков интервал ", обявиха от външното министерство на Гърция, представено от Ройтерс.

Напоследък Турция е разгневена от, както тя го дефинира, тормоз на турски самолети от страна на гръцките сили. Анкара съобщи, че системите за противовъздушна защита С-300, употребявани от Гърция, са се насочили към турски самолети по време на обикновен полет.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР