Президентът на Турция Реджер Тайип Ердоган прие милиардера Илон Мъск

...
Президентът на Турция Реджер Тайип Ердоган прие милиардера Илон Мъск
Коментари Харесай

Ердоган призова Мъск да построи завод на Tesla в Турция

Президентът на Турция Реджер Тайип Ердоган одобри милиардера Илон Мъск в хотел Türkevi в Ню Йорк. Мъск участва на приема дружно със сина си.


Министърът на външните работи Хакан Фидан, министърът на индустрията и технологиите Мехмет Фатих Качир, ръководителят на Комисията по индустрия, търговия, енергетика, естествени запаси, информация и технологии към ТБММ Мустафа Варанк и ръководителят на президентската работа за цифрова промяна Али Таха Коч също участваха на приема, който беше закрит за пресата.

По време на приема президентът Ердоган прикани компанията Tesla на създателя на Tesla и SpaceX Илон Мъск да открие седмия си цех в Турция. Държавният глава разгласи опцията за съдействие със SpaceX в границите на осъществяването на галактическата стратегия на Турция.

Ердоган описа на Мъск за софтуерните пробиви на Турция, програмата " Визия за цифрова Турция " и Националната тактика за изкуствен интелект.

Ердгоган напомни, че навлизането на Tesla на турския пазар съответства със стартирането на производството на Togg.

По време на срещата президентът съобщи, че Турция е една от най-важните страни-производителки в региона на високите технологии, и уточни като образец триумфите, реализирани в региона на безпилотните летателни апарати.

В отговор Елон Мъск съобщи, че съгласно него войните на бъдещето ще се водят сред модерни безпилотни летателни апарати и те са наясно с интереса на света към БЛА Bayraktar.

Турският президент също предложения Мъск на фестивала Teknofest в Измир./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР