Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще приеме

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще приеме
Коментари Харесай

Ердоган ще приеме изборните резултати без резерви

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че ще одобри без запаси резултата от изборите в неделя, отговаряйки на рецензиите на своя противник, че членовете на държавното управление може да не желаят да предадат властта по кротичък метод.

Управляващата партия и нейните съдружници „ ще смятат всеки резултат от гласуването за законен “ и ще създадат „ всичко, което изисква демокрацията “, съобщи Ердоган в телевизионно изявление късно в петък.

Коментарите на Ердоган пристигнаха малко откакто неговият главен противник Кемал Кълъчдароглу нападна президента и съдружниците му, че демонстрират признаци на отвращение да правят отстъпка на изборите при положение на победа на опозицията. Остават два дни до края на изпълнената с драматизъм предизборна акция в Турция, а страстите измежду 64-те милиона гласоподаватели в страната са високи. По-рано в петък Кълъчдароглу упрекна Русия, че се е пробвала да повлияе на изборния резултат – изказване, което Кремъл отхвърли.

Ердоган се бори за гласовете на младежите в Турция в режисирани въпроси и отговори

Той се изправя пред турските гласоподаватели, ядосани от годините на стопански безпорядък

Кюрдските политици, окачествявани като терористи от Реджеп Тайип Ердоган, към този момент се трансфораха в водачи на опозицията, която се пробва да в профил турския президент, и биха могли да се трансфорат в законодателна мощ след изборите, които рискуват да доведат до основаването на парламент с плаващи гласове.

Ръководството на прокюрдския алианс оказа решаваща поддръжка на общия претендент на опозицията Кемал Кълъчдароглу в напъните му да постави завършек на 20-годишното ръководство на Ердоган. Турският водач управлява репресиите против главната прокюрдска група,откакто през 2015 година тя за малко лиши съдружниците му от болшинство в Народното събрание.

След като президентството на Ердоган виси на косъм, неговата доминация в законодателния орган също е изложена на риск, защото социологическите изследвания демонстрират, че съюзът на президента с националистическите и ислямските партии ще се бори да резервира контрола си.

„ Опозицията може да си обезпечи болшинство единствено с прокюрдската Зелена левица и нейния ляв алианс, който евентуално ще се трансформира в законодателен водач на изборите “, споделя Емре Пекер, шеф за Европа в Eurasia Group.

За 900-милиардната стопанска система на Турция политическият пъзел, който ще се оформи в Народното събрание, ще бъде от решаващо значение за превъзмогването на това, което евентуално ще бъде интервал на мъчителна неустойчивост за локалната валута и пазари. Вземането на значими законодателни решения, като да вземем за пример изменение на конституцията, одобрение на бюджета или проправяне на пътя за правосъден развой против депутати или министри, ще зависи от поддръжката на прокюрдския блок.

Етикети: президентски избориРеджеп Тайип ЕрдоганТурция
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР