Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че мястото на

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че мястото на
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е част от Европа, ЕС да си спази обещанията

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че мястото на Турция е в Европа. Изявлението си той направи в послание към членове на своята Партия на справедливостта и развиването, оповестява " Асошиейтед прес ".

Държавният глава прикани Европейският съюз да съблюдава обещанията си по въпроси, като участието на Турция в Съюза и бежанците.

" Ние постоянно сме се считали за част от Европа. Ние избираме Европа, в случай че те не ни принудят да гледаме в друга посока ", посочи Ердоган.

Турция подаде молба за участие в Европейски Съюз през 1987 година, а преди четири години подписа съглашение с Европейски Съюз за ръководство на миграционния поток към Европа.

Преговорите за присъединението обаче са замразени поради обвинявания в неспазване на демократичните стандарти. Относно съглашението за бежанците пък както Турция, по този начин и Европейски Съюз се упрекват взаимно в пропуски в използването му.
 Европейски Съюз заплаши Турция със наказания
Европейски Съюз заплаши Турция със наказания

Според Ердоган Европейски Съюз е неефикасен

През последните седмици с траните членки поради газовите й сондажи в Източното Средиземноморие.

След като Турция изпрати проучвателен и сондажни кораби във води, за които имат искания членките на Европейски Съюз Гърция и Кипър, се стигна до военно напрежение това лято.

Преди срещата на високо ниво на Европейски Съюз през септември Турция изтегли своя изследователски транспортен съд " Оруч Рейс " от Източното Средиземноморие. По-късно обаче Анкара пък разгласи, че проучвателната му задача е удължена до 29 ноември.

Лидерите на Европейския съюз ще се срещнат в Брюксел на 10 и 11 декември. Те към този момент показаха паника от турската интензивност в региони на Средиземно море, за които Анкара едностранно твърди, че попадат в икономическата й зона. Напрежението се изостри и след обидните квалификации , които турският президент насочи по адрес на френския си сътрудник Еманюел Макрон, както и по отношение на турската външна политика в Северен Кипър и Азербайджан.
 Поведението на Турция я отдалечава от Европейски Съюз, предизвести Брюксел
Поведението на Турция я отдалечава от Европейски Съюз, предизвести Брюксел

Риториката на Турция за Кипър усилва напрежението с Европейски Съюз

Тази седмица немският външен министър Хайко Маас прикани Турция да спре с провокациите в Източното Средиземноморие, в противоположен случай може да й бъдат наложени наказания. Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел съобщи, че

През последните две седмици Ердоган заприказва за проекти за правосъдни и демократични промени, съпроводени от смяна в икономическата политика. Предполага се, че това е опит страната да завоюва благоразположението на Европа и на администрацията на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън.
 Ердоган: Ще изградим бъдещето си дружно с Европа
Ердоган: Ще изградим бъдещето си дружно с Европа

Турският президент прикани Европейски Съюз за разговор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР