Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова иракското правителство да

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова иракското правителство да
Коментари Харесай

Ердоган поиска от Ирак да изкорени ПКК

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прикани иракското държавно управление да изкорени наличието на неразрешената от Анкара Работническа партия на Кюрдистан (ПКК), с цел да не прави офанзиви в Турция, заяви Агенция Франс Прес.
Ердоган съобщи след диалози с гостуващия иракски министър председател Мустафа ал Кадими, че двете страни преглеждат ПКК като един от своите " общи врагове ". ПКК, от Турция и огромна част от интернационалната общественост, в продължение на десетилетия употребява планинските региони на Ирак като трамплин за протеста си против турската страна. Турската войска постоянно организира трансгранични интервенции и въздушни набези върху бази на ПКК в Северен Ирак, което слага напрегнат връзките на двете прилежащи страни.
 Избор сред Пеевски и Ердоган Избор сред Пеевски и Ердоган
Бившият аграрни министър в държавното управление на Сакскобургготски Мехмед Дикме стартира концепцията за опция на Движение за права и свободи. Звучи чудесно, само че...
Турция споделя, че употребява правото си на самоотбрана. " Съгласихме се да продължим битката си против общите ни врагове – терористичните организации „ Ислямска страна “, ПКК и ФЕТО, " сподели Ердоган на взаимна телевизионна конференция с Кадими, който стана министър председател през май.
" Нашият район няма да реализира мир, в случай че главата на терора не бъде смачкана, " сподели Ердоган. " Няма място за гнет в бъдещето на Ирак, Турция и Сирия. "
Кадими съобщи, че страната му няма да разреши на никоя терористична група за набези против Турция и че страната си сътрудничи с Анкара за опълчване на терористични групи.
" Ирак има ясна позиция в осъждането на всяко деяние, заплашващо Турция или потребление на иракската територия за опасност на националната сигурност на Турция, " сподели Кадими.
 Христо Иванов: Ердоган обществено сплоти корупционните си капии в България Христо Иванов: Ердоган обществено сплоти корупционните си капии в България
С виртуалната си поява на националната конференция на Движение за права и свободи президентът на Турция Реджеп Ердоган сложи мост за необявената коалиция меж...
Откакто ПКК стартира своя протест против Турция през 1984 година, този спор е лишил живота на над 40 000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР