Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие предложението на Владимир

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие предложението на Владимир
Коментари Харесай

Ердоган прие помощта на Русия при ликвидирането на последиците от земетресението

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган одобри предлагането на Владимир Путин да помогне с съветски спасители за ликвидирането на следствията от земетресението, заяви пресслужбата на Кремъл.

„ Президентът на Русия Владимир Путин организира телефонен диалог с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган. Изразявайки дълбоки съболезнования по отношение на опустошителните трусове, предизвикали многочислени жертви, Путин удостовери готовността си неотложно да помогне с премахване на следствията от естественото злополучие. Вече са показани съответни оферти на турската страна “, се споделя в известието.

Отбелязва се, че Ердоган горещо е благодарил на Путин за толкоз бързата и откровена реакция. Той е дал инструкции на способените ведомства в страната да одобряват помощта на съветските спасители.

По-рано в понеделник сирийският президент Башар Асад също одобри с признателност предлагането за помощ по време на телефонен диалог с съветския президент. В идващите няколко часа спасителите на Министерството на изключителните обстановки ще отлетят за републиката.

Земетресение с магнитуд 7,4 беше записано рано сутринта в турската провинция Караманмараш. Според последните данни починалите са 1541 души, а ранените 9733. Засегнати са и сирийските провинции Алепо, Латакия, Хама и Тартус. Съобщава за 461 жертви на бедствието там.

Около 13:25 часа московско време е записано друго земетресение - с магнитуд 7,6. Според турски сеизмолози един от най-засегнатите градове е Газиантеп.

По-късно специалистите записаха тридесетина вторични труса, а в средата на деня нови мощни земетресения с магнитуд 7,7. Земетресението е усетено в Ливан, Ирак, Израел, Грузия, Абхазия, дребни вторични земетресения са регистрирани в Сочи.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР