Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди Ирак, че страната

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди Ирак, че страната
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще „прочисти” бежански лагер в Ирак

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предизвести Ирак, че страната му ще „ прочисти “ лагер за бежанци, който, съгласно него, обезпечава безвредно леговище на кюрдските бойци. По този метод той заплаши да вкара военната акция по-навътре в иракска територия, заяви „ Евронюз ”.
През последната година турските сили ускориха офанзивите против бази на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК) в Северен Ирак, насочвайки огневата си мощност и набезите главно върху територия до 30 км във вътрешността в Ирак.
 Турция започва военна интервенция против ПКК в Ирак Турция започва военна интервенция против ПКК в Ирак
Турските въоръжени сили стартираха интервенция в Северен Ирак против членове на Кюрдската работническа партия (ПКК), която се смята за теро...
Според Ердоган, лагерът Махмур, ситуиран на 180 км южно от турската граница, в който в продължение на повече от две десетилетия са настанявани хиляди турски бежанци, е „ развъдник “ за бойци и би трябвало да бъде преодолян.
" Ако Организация на обединените нации не го прочисти, ще го създадем ние като член на Организация на обединените нации ", сподели Ердоган, добавяйки, че Анкара счита, че Махмур съставлява толкоз огромна опасност, колкото крепостта на ПКК в планините Кандил на север.
„ Колко време би трябвало да поносим за това? “, попита Ердоган в изявление за държавната ТРТ.
Високопоставен иракски чиновник сподели пред Ройтерс, че Турция се е оплакала предходната седмица пред Багдад от „ терористични дейности против Турция, подхванати от ПКК от лагера им в Махмур “.
 Бил ли е актуалният водач на Ислямска страна осведомител на Съединени американски щати? Бил ли е актуалният водач на Ислямска страна осведомител на Съединени американски щати?
Наскоро оповестени американски затворнически разкрити отчети от Ирак демонстрират, че актуалният водач на групировката " Ислямска държ...
Ръководителите на службите за сигурност и локалните чиновници са създали инспекция и са докладвали на държавното управление, че лагерът Махмур е следен от бойци на ПКК, които не разрешават достъп до държавните сили, сподели служителят.
Лагерът е основан през 90-те години, когато хиляди кюрди от Турция са пресекли границата, което, съгласно Анкара, е било проведено от ПКК.
Махмур се употребява като един от логистичните центрове при офанзиви против Турция или турските въоръжени сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР