Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви седемдневен национален траур

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви седемдневен национален траур
Коментари Харесай

Ердоган обяви седмица на национален траур в Турция заради трусовете

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи седемдневен народен печал поради земетресенията в страната. Това излиза наяве от негова обява в обществените мрежи, представена от локалните медии.
Прочетете още
Всички спортни събития в Турция ще бъдат анулирани. Сред потърпевшите в земетресенията има и футболисти.

Ръководствата на водещите турски футболни клубове насочиха апел посредством обществените мрежи да се подари кръв на нуждаещите се.

Техническият шеф на Хатайспор, някогашен национал и дълготраен вратар на Фенербахче Волкан Демирел помоли за помощ през сълзи.

„ Всички в Хатай умират, унищожени сме, градът е в бедствено състояние. Все още има доста затрупани хора под срутените сградни, няма задоволително коли за спешна помощ и места в лечебните заведения. Нещо би трябвало да се направи, апелирам ви! Нуждаем се от помощ! “, сподели Демирел във видео, пуснато онлайн в „ Инстаграм “.

Двама от футболистите на Хатайспор са в неопределеност. Преминалият през Нюкасъл Кристиан Атсу и Онур Ергюн. Ситуацията със спортния шеф на клуба Танер Савут също не е ясна.

Част от турските медии направиха мрачна прогноза, че играчите са отседнали в хотел, погубен от земетресенията. Има данни за спешно състояние и с мъжки волейболен тим.

Много съществени проваляне има и в районна на Газиантеп, който се намира на към 400 километра от Алания, където част от българските тимове организираха своята подготовка за пролетния полусезон, предаде БНТ.

Това е най-силният трус в страната от 1939 година насам.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР