Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви седемдневен национален траур

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви седемдневен национален траур
Коментари Харесай

Ердоган обяви седмица на национален траур

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи седемдневен народен печал поради земетресенията в страната. Това излиза наяве от негова обява в обществените мрежи, представена от локалните медии.

Всички спортни събития в Турция ще бъдат анулирани. Сред потърпевшите в земетресенията има и футболисти.

Ръководствата на водещите турски футболни клубове насочиха апел посредством обществените мрежи да се подари кръв на нуждаещите се.

Техническият шеф на Хатайспор, някогашен национал и дълготраен вратар на Фенербахче Волкан Демирел помоли за помощ през сълзи.

„ Всички в Хатай умират, унищожени сме, градът е в бедствено състояние. Все още има доста затрупани хора под срутените сградни, няма задоволително коли за спешна помощ и места в лечебните заведения. Нещо би трябвало да се направи, апелирам ви! Нуждаем се от помощ! “, сподели Демирел във видео, пуснато онлайн в Инстаграм.

Двама от футболистите на Хатайспор са в неопределеност. Преминалият през Нюкасъл Кристиан Атсу и Онур Ергюн. Ситуацията със спортния шеф на клуба Танер Савут също не е ясна.

Част от турските медии направиха мрачна прогноза, че играчите са отседнали в хотел, погубен от земетресенията. Има данни за спешно състояние и с мъжки волейболен тим.

Много съществени проваляне има и в районна на Газиантеп, който се намира на към 400 километра от Алания, където част от българските тимове организираха своята подготовка за пролетния полусезон, съобщи Българска национална телевизия.

Към момента починалите в бедствието са повече от 1200, а ранените – над 8000. Това е най-силният трус в страната от 1939 година насам.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР