Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъди последните събития в

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъди последните събития в
Коментари Харесай

Ердоган: Неуспехът на Запада да спре Израел ще има непоправими последици

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разиска последните събития в Газа с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, украинския си сътрудник Володимир Зеленски, президента на Уганда Йовери Мусевени и Мохамед Муици в събота, заяви Daily Sabah.

 

Ердоган и Столтенберг също са обменили отзиви за това какво би трябвало да се направи, с цел да се предотвратят нарушаванията на правата на индивида в продължаващия израелско-палестински спор и за продължаването на доставката на филантропична помощ за цивилни в Газа.

 

Ердоган е декларирал, че " позицията на западните народи е нараснала нарушаванията на човешките права в Газа ", като в същото време е подчертал, че " неуспехът на страните да се опитат да спрат Израел ще има непоправими последствия ".

  

Освен това той е подчертал, че " Западът би трябвало да предприеме незабавни дейности, с цел да сложат завършек на филантропичната покруса, протичаща се пред очите на всички, само че пренебрегната ".

 

Конфликтът в Газа, подложен на израелска бомбардировка и обсада от 7 октомври, стартира, когато " Хамас " стартира интервенция " Бурята Ал-Акса ", многостранна изненадваща офанзива, която включваше изстрелване на ракети и навлизане в Израел по суша, море и въздух. Според " Хамас " това е възмездие за щурма на джамията Ал-Акса и възходящото принуждение от страна на Израел

 

След това израелските военни започнаха интервенция " Железни мечове " против цели на " Хамас " в линията Газа.

  

Броят на починалите в линията Газа заради продължаващите офанзиви се повиши до 4385, в това число 1756 деца в събота, до момента в който цифрата възлиза на повече от 1400 души в Израел.

 

По-рано в събота филантропичен ескорт от 20 камиона стартира да навлиза в линията Газа от египетската страна на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафа ", първият след експлоадирането на въоръжения спор сред Израел и палестинската формация " Хамас " на 7 октомври.

 

Инфо: ФОКУС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР