Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и първата дама Емине

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и първата дама Емине
Коментари Харесай

Ердоган и съпругата му са с COVID-19

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и първата дама Емине Ердоган са дали позитивна проба за COVID-19 с леки признаци, заяви формалния персонален акаунт на президента в Туитър през днешния ден следобяд.

„ След като изпитахме леки признаци, жена ми и аз направихме тест и като резултат сме с позитивна проба за Covid-19. За благополучие имаме лека зараза, която научихме, че е Омикрон вид. Ние оставаме на поста си и чакаме вашите молебствия “, сподели президентът в туита.

От началото на седмицата президентът имаше претрупан дневен ред, включващ наличие на среща на учителите, съвещание на кабинета и съвещание на органа на предприемачите в столицата Анкара.

Ердоган се срещна с ливанската делегация, водена от премиера Наджиб Микати във вторник. Той посети Украйна, на двудневна публична аудиенция, дружно с госпожа Ердоган, членове на кабинета и публицисти.

По време на престоя си в Киев президентът се срещна и с украинския си сътрудник Владимир Зеленски и други водещи държавни чиновници.

На конференция преди да замине за Украйна, Ердоган изглеждаше очевидно изтощен от естественото и говореше с пресипнал глас, кихайки, до момента в който произнасяше изявленията си.

Министерството на здравеопазването удостовери следващ връх от 111 157 нови инфекции с COVID-19, 248 свързани смъртни случая и 83 536 излекувани през миналия ден. През този интервал са направени цели 468 152 теста за вируси.

За да се опълчи на разпространяването на вируса, страната е приложила над 142,73 милиона дози ваксини против COVID-19.

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа съобщи в Twitter, че броят на смъртните случаи от ковид пораства.

„ Увеличаването на броя на случаите заради лесното разпространяване на разновидността на омикрон води до гибел, изключително при тежки хронични пациенти и възрастни хора с хронични болести, заради ниските равнища на устойчивост “, сподели Коджа, призовавайки обществеността да се имунизира.
Свързани вести Антирекорд: Над 100 000 инфектирани с COVID-19 за ден в Турция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР