Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е обезпокоена от канадската

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е обезпокоена от канадската
Коментари Харесай

Ердоган е притеснен от канадската борба на световните сили в Сирия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е обезпокоена от " канадската битка " на международните сили в Сирия и желае да разиска с съветския президент Владимир Путин по какъв начин да бъдат спрени химическите офанзиви в страната, оповестява Агенция Франс Прес.

" Изключително сме обезпокоени, че някои страни, които са уверени в своята военна мощ, трансформират Сирия в сцена за " канадска битка ", разяснява Ердоган.

Той добави, че ще приказва с Путин по-късно в четвъртък за " по какъв начин да спрем химическото кръвопролитие ", по отношение на хипотетичната химическа офанзива в Сирия. Неговите мнения са на фона на предизвестието на Доналд Тръмп против Москва през вчерашния ден, че ракети " ще дойдат " в Сирия.

Анкара очевидно се пробва да желае да се дистанцира от една от най-големите ескалации на напрежение след Студената война сред своя съдружник от НАТО Вашингтон и все по-близкия сътрудник Москва.

Турският министър председател Бинали Йълдъръм прикани през вчерашния ден Русия и Съединени американски щати да спрат да си играят на " улични бабаити " за Сирия.

Турското министерство на външните работи съобщи, че мощно подозира Асад за химическите офанзиви в Дума. " с божието предпочитание, груповата съвест (на света) ще работи дружно, с цел да постави завършек на тази рецесия поради почтените деца, избити в химическата офанзива в Дума ", съобщи Ердоган. Ердоган разяснява, че режимът на Асад към този момент е " белязан с черно в своята история " след седем години революция в Сирия.

Без да посочва страни, турският президент се отдръпва от Русия, за поддръжката им за Асад и от Съединени американски щати, че оказват помощ на сирийската кюрдска група Партия на демократическия съюз - ПДС, която Турция счита за терористична организация.

" Онези, които поддържат режима на килъра Асад, вършат неточност и тези, които поддържат терористите от ПДС, също вършат неточност. До край ще се борим против тези две неточности ", разяснява Ердоган. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР