Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е на посещение в

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е на посещение в
Коментари Харесай

Ердоган е на посещение в Кипър

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е на посещаване в Северен Кипър, съобщи Анадолската организация. Това е първото публично посещаване отвън страната на турския президент след преизбирането му на президентските избори на 28 май.

Ердоган постави венец пред паметника на Ататюрк в Левкоза и се разписа в мемориалната книга.

Ръководителят на приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република Ерсин Татар посрещна Ердоган с публична гала в президентството.

Двустранните връзки, районното развиване и вероятните последващи стъпки по кипърския въпрос бяха на дневния ред на двамата водачи.

Ердоган беше съпроводен от първата дама Емине Ердоган, външния министър на Турция Хакан Фидан, министъра на защитата Яшар Гюлер, министъра на енергетиката и естествените запаси Алпарслан Байрактар, министъра на превоза и инфраструктурата Абдулкадир Уралоглу и други

Ердоган ще посети и Азербайджан на следващия ден, където ще се срещне с президента Илхам Алиев. Очаква се двамата да обсъдят ограниченията по отношение на по-нататъшното развиване на двустранните връзки и съдействието сред Турция и Азербайджан и да обменят отзиви по отношение на районното и интернационалното развиване.

Турският президент обичайно посещава Азербайджан и Севернокипърската турска република след изборите, съобщи Българска телеграфна агенция. Вторият тур на президентските избори в Турция се организира та 28 май, когато Ердоган завоюва с 52,18 % от гласовете третия си следващ мандат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР