Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган дава под съд високопоставен

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган дава под съд високопоставен
Коментари Харесай

Ердоган съди германски депутат, нарекъл го „канализационен плъх”

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган дава под съд почитан немски народен представител, който го назова " канализационен плъх " , заяви през днешния ден юристът на турския водач, съобщи Асошиейтед прес.

По този метод Мустафа Каплан удостовери известието на немския седмичник " Шпигел ", че е подал наказателна тъжба за засегнатост и клюка против депутата Волфганг Кубицки от името на своя клиент.

Кубицки, член на Свободната демократическа партия, част от ръководещата коалиция в Германия, съобщи пред ДПА, че не се тормози от правосъдния иск.

Тази седмица турското държавно управление остро подлага на критика мненията на Кубицки , направени по време на неотдавнашна предизборна акция. Кубицки употребява термина " канализационен плъх " във връзка с Ердоган, до момента в който говореше за миграционната договорка сред Турция и Европейския съюз.

По-късно депутатът съобщи, че съгласно него канализационните плъхове са " дребни, симпатични, само че също по този начин умни и хитри същества ", които от време на време се появяват като основни герои в детските приказки.

Преди това Ердоган завоюва дело в Германия, с което забрани на комедиант да повтаря елементи от жестоко стихотворение, написано от него за турския президент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР