Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви, че санкциите на

...
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви, че санкциите на
Коментари Харесай

Ердоган: Санкциите срещу Иран целят да разрушат световния баланс

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган съобщи, че глобите на Съединени американски щати против Иран „ не са верни “. Това написа електронното издание на турския всекидневник Yeni Safak, представено от организация " Фокус ".
След среща на парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), Ердоган уточни пред репортерите: „ Ние не намираме глобите за верни. Защото нашето мнение е, че тези наказания целят да разрушат международния баланс “. Турският водач акцентира, че американските наказания против Техеран опонират на интернационалното право и дипломацията. „ Ние не желаеме да живеем в империалистки свят “, добави турският водач.
Изданието напомня, че в понеделник Вашингтон вкара нови наказания против енергийния и банковия бранш на Иран. Повече от 700 физически и юридически лица бяха включени в черния лист на Съединени американски щати, в това число 50 банки и техните вътрешни и външни дъщерни сдружения. Американското държавно управление даде на Китай, Гърция, Индия, Турция, Италия, Япония, Южна Корея и Тайван 180-дневно изключение за вноса на нефт от Иран, което успокои паниките на световните пазари, че наличността на суровината ще намалее внезапно.

Ердоган разяснява, че взаимните патрули на формирования на Съединени американски щати и кюрдските „ Сирийски демократични сили “ (СДС) по турско-сирийската граница са неприемливи и чака американският президент Доналд Тръмп да ги спре.
Турските медии в същото време означават, че президентите на Съединени американски щати и Турция би трябвало да се срещнат през почивните дни в Париж и по този мотив турският президент е коментирал, че ще разиска с американския водач този въпрос, който може да провокира „ съществени отрицателни развития “ по границата.
Yeni Safak изяснява, че Съюз на демократичните сили е доминирана от сирийските кюрдски „ Отряди за национална самозащита “ (YPG/ОНС), които са военното крило на партия Демократически съюз (PYD) – издънка на „ Работническата партия на Кюрдистан “ (ПКК).

Същевременно Ердоган уточни, че Турция е постигнала исторически триумфи против терористичните групировки под негово ръководство. „ Турция реализира исторически резултати против терористичните групировки, банди и наркотрафиканти и всички други дейности, целящи постигането на мир през нашето ръководство (от 2002 година) “, установи президентът в изявление пред парламентарната група на ПСР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР