Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган призова да се използват

...
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган призова да се използват
Коментари Харесай

Ердоган: Ще строшим оковите на империализма

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган прикани да се употребяват локалните валути в търговията на 34-ата среща на Комитет за икономическо и комерсиално съдействие към Организацията за ислямско съдействие (COMCEC) в Истанбул в сряда, написа електронното издание на турския всекидневник Yeni Safak, представено от организация " Фокус ".
„ Колкото повече усилваме търговията сред членовете на организацията, толкоз по-силни ще бъдем “, съобщи турският водач. „ За да строшим оковите на империализма, от изключителна значимост е да използваме личните валути в търговията между тях “, добави още Ердоган.
Изданието отбелязва, че COMCEC е един от четирите комитета към Организацията за ислямско съдействие (ОИС) и е главната многостранна икономическа и комерсиална платформа за съдействие в мюсюлманския свят.

Повече не би трябвало да се хващаме на игрите на тези, които ни изправят едни против други, като употребяват нашите разлики, съобщи Ердоган, като добави: „ Повече не би трябвало да падаме в клопките, на тези, които работят с логиката, че капка нефт е по-ценна от капка кръв “.

„ В районите, където границите са начертани с кръв, ние не би трябвало да издигаме нови граници, нови стени в нашите сърца “, добави президентът. „ Видях, че те не мислят толкоз за сомалийските деца, колкото мислят за китовете на полюсите. Загрижени ли са те за тези, които умират, до момента в който мигрират през Средиземно и Егейско море? Ние знам, че те не ценят съвсем нищо, с изключение на парите и диамантите “, съобщи Ердоган. „ Всички членове на Организация на обединените нации би трябвало да имат непрекъснат статут. Системата на Организация на обединените нации би трябвало да бъде изменена “, добави турският президент.
Изданието напомня, че Ердоган от дълго време приканва за реформиране на структурата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, употребявайки мотото: „ Светът е по-голям от пет “ и подлага на критика петте непрекъснати членки на Секретен сътрудник – Китай, Франция, Русия, Англия и Съединени американски щати.

Президентът съобщи също, че „ интернационалните организации разочароваха мюсюлманите по отношение на палестинците и гражданските войни и от това, че се натискат мюсюлманите да излязат с решения “.
„ Докато мюсюлманите и хората, които пазят справедливостта и свободата същвествуват, Палестина също ще продължи да съществува “, увери Ердоган. Турският водач добави, че Анкара ще предизвиква жителите си да посещават Ерусалим, тъй че „ нашествениците да не изгасят светлините на Свещения град “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР