Президентът на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски
Коментари Харесай

Ердоган от Варна: Елате заедно да създадем стабилна и благоденстваща Европа

Президентът на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила съобщи по време на взаимната конференция след срещата на върха в Евксиноград, че за него е наслаждение да бъде във Варна по време на срещата с водачите на Европейски Съюз.

Преди срещата имахме с премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила една доста ползотворна среща на четири очи. Надяваме се интервалът на неприятни взаимоотношения сред Турция и Европейски Съюз да е останал в предишното, уточни Ердоган.

По думите му Туск и Юнкер са загатнали по време на срещата, че би трябвало да се работи повече в тази посока. Нашата кандидатура в Европейски Съюз стартира през 63-година, а към този момент сме 2018 година. Искаме час по-скоро да създадем позитивна стъкпа в тази посока, уточни Ердоган. Обсъдихме стъпките, с цел да се подобрят връзките сред Европейски Съюз и Турция, добави турският водач.

По думите му Турция извършва своите задължения във връзка с битката с тероризма и бежанците. Към актуалният миг сме получили 1 милиард и 800 хиляди евро, по съглашението, уповавам се, че вторият транш към контракта за тези 3 милиарда евро ще бъдат изпратени скоро, с цел да бъдем улеснени във връзка с бежанците, съобщи турският президент.

Той акцентира, че на срещата е бил подложен и въпросът за либерализирането на визовия режим. Либерализирането на визвия режим на нашите жители е различен въпрос, по който чакаме противоположна връзка от Европейски Съюз, съобщи още Ердоган.

Турция почита демократичните права на всеки, сподели още турският водач.

Подкрепяме каналите на разговора да бъдат постоянно отворени. Направихме първата стъпка за възстановяване на разговора. Но това не е достъчно, в този момент би трябвало да предприемем съответни ограничения, безапелационен бе Ердоган.

От Варна се обръщам към Европейски Съюз: Елате дружно да работим в Сирия,Ирак, Палестина, Ерусалим, Йемен и Афганистан. Елате дружно да създадем постоянна и благоденстваща Европа, сподели Реджеп Ердоган.

Благодаря на премиера Бойко Борисов за неговото гостолюбие, уточни най-после Ердоган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР