Президентът на Турция Реджеп Ердоган определи предстоящите предсрочни избори като

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган определи предстоящите предсрочни избори като
Коментари Харесай

Ердоган: Турция поема по нов път

Президентът на Турция Реджеп Ердоган дефинира идните предварителни избори като страхотна опция за страната, написа Yeni Safak.

"Заедно, ще напишем запаметяващата се история на 24 юни. Изправени сме пред нов път. Турция ще премине към нова административна система на 24 юни “, съобщи Ердоган.

"Няма да вземем единствено президентството, би трябвало да реализираме и непреодолимо болшинство в Народното събрание като обществен Съюз “, добави той. Силният човек в Анкара засяга обединението сред Партията на справедливостта и развиването и Партията на националистическото деяние.

Турският президент съобщи още, че Истанбул ще играе решаваща роля за изборите на 24 юни.



"Истанбул е доста значим за новата административна система. Както Истанбул пораства, по този начин ще го прави и Турция. 98 от 600-местния парламент ще бъдат определени от Истанбул. Каквото каже Истанбул, Турция ще следва “, съобщи Ердоган.

Според новите промени, броя на членове на Народното събрание пораства от 550 на 600, президентски и парламентарни избори ще се организират на всеки пет години, и президентът ще може да остане част от своята политическа партия. Постът на министър-председател се отстранява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР