Президентът на Турция Реджеп Ердоган окачестви като „скандално” повдигането на

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган окачестви като „скандално” повдигането на
Коментари Харесай

Ердоган: Обвинението на съда на САЩ е скандално

Президентът на Турция Реджеп Ердоган окачестви като „ скандално” повдигането на обвинявания от страна на американския съд против 15 от неговите охранители, които участваха в конфликти по време на визитата на турския президент в Съединени американски щати в средата на май тази година. Тогава минимум девет души бяха ранени, от които двама тежко, в конфликт сред последователи и съперници на Ердоган пред турското посолство във Вашингтон.

„ Трудно ми е да схвана какво Америка желае да направи в дадена обстановка. Сам по себе си този факт (бел. ред. решението на съда в САЩ) е абсурден. Правораздавателната система на Щатите работи и това още веднъж потвърждава, че решението е скандално”, споделя турският президент, представен от организация ТАСС.

Ердоган не пропусна опцията да съобщи, че „ Съединени американски щати са страната, която укрива бандата на ФЕТО”, а Анкара я упреква в опита за прелом през юли 2016 година „ Освен това Америка е мястото, където терористичната организация ПКК на процедура се намира под протекциите на САЩ”, сподели Ердоган

На 30 август американски съд предяви обвиняване против 15 бодигардове на турския президент „ в скрит план за осъществяването на закононарушение, обвързвано с принуждение над хора”. Подобни обвинявания са предявени и против двама американци и двама канадци. В обвинителния акт е записано, че 19-те са направили „ нахлуване като са употребявали рискови оръжия” и „ интензивно са били протестиращи”, взели участие в мирна проява. Предвиденото от закона наказване е до 15 години затвор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР