Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви, че той ръководи икономиката

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви, че той ръководи икономиката
Коментари Харесай

Аз ръководя икономиката на Турция, отсече Ердоган

Президентът на Турция Реджеп Ердоган разгласи, че той " управлява стопанската система на Турция " , осведоми " Ройтерс ".

Турският водач ускорява натиска над Централната банка да понижи главната рента макар двуцифрената инфлация и нестабилната лира. Ердоган води акция за локалните избори в неделя, на които има възможност ръководещата Партия на справедливостта и развиването, която управлява страната от 2002 година да понесе загуба на фона на влошаващата се икономическа обстановка.
 Нов интервал на неустойчивост на финансовите пазари в Турция
Нов интервал на неустойчивост на финансовите пазари в Турция

Вчера държавното управление на турския президент Реджеп Ердоган ускори натиска върху банките в Турция

Днес турската лира се обезцени с 5% по отношение на щатския $ , откакто банките още веднъж започнаха да дават ликвидност на лондонския пазар. В продължение на няколко дни управляващите с пряха ликвидността на турски лири, с цел да поддържат валутата.

Притесненията произлизат от това дали Турция има опция да обслужва външния си дълъг и от многократните апели на Ердоган, който се разказва като " зложелател на главната рента " за по-евтин заем.

" Аз ръководя стопанската система на Турция . Кой е президентът в този момент? Това е Тайип Ердоган с 14 министри ", сподели турският водач пред поддръжници на избирателен протест в столицата Анкара.

Социологически изследвания демонстрират, че ръководещата партия може да изгуби контрола си над Анкара и евентуално над Истанбул - най-големият град, който беше ръководен от Ердоган, до момента в който заемаше поста на кмет.
 Ердоган предлага Света София за джамия с безвъзмезден достъп
Ердоган предлага Света София за джамия с безвъзмезден достъп

Това може да стане след изборите на 31 март

Ердоган разгласи, че държавното управление му бързо ще стартира да ползва структурни промени, с цел да укрепи стопанската система след изборите против вероятни офанзиви на спекуланти.

Необичайните стопански възгледи на турския водач тревожат вложителите.

Инфлацията доближи близо 25% през предходната година - двуцифрена от 2017 година През февруари 2019 година беше смъкната до под 20%, само че Ердоган повтори визията си, че решението е по-ниски, а не по-високи разноски по заемите.

" Главният проблем е главната рента. Ако главната рента бъде понижена, инфлацията ще падне. Реалният проблем е главната рента. Аз също съм икономист ", добави турският общественик.
 Ердоган събра милиони гласоподаватели на огромен протест в Истанбул
Ердоган събра милиони гласоподаватели на огромен протест в Истанбул

Обеща 20 000 работни места в биотехнологична котловина

По-рано той се закани пред млади гласоподаватели в Анкара , че Турция ще осуети " офанзиви " на Съединени американски щати и Запада против турската лира. Той упрекна банки, че си играят с валутата преди вота в неделя. Не загатна съответни банки.

" Трябва да дисциплинираме спекулантите на пазара ", прикани Ердоган.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР