Президентът на Турция отново намекна за възможна нова сухопътна офанзива

...
Президентът на Турция отново намекна за възможна нова сухопътна офанзива
Коментари Харесай

Ердоган намекна за нова сухопътна операция в Сирия

Президентът на Турция още веднъж загатна за допустима нова сухопътна атака в Сирия против кюрдските бойци, макар че Русия прикани за въздържаност и прикани Анкара да избегне ескалация.

Той добави, че дейностите на страната му няма да бъдат лимитирани до въздушни удари.

Ердоган съобщи, че е законно право на Турция да работи, до момента в който сигурност бъде обезпечена.

 
От няколко дни държим на мушка терористите с нашите самолети, оръдия и безпилотни самолети. С Божията помощ ще ги изкореним допустимо най-скоро, с нашите танкове, нашите бойци и нашите другари, които вървят и ще вървят по този път с нас.
Реджеп Ердоган, президент на Турция

През уикенда Турция нанесе въздушни удари по хипотетични цели на кюрдски бойци в Северна Сирия и Ирак в отговор на смъртоносния бомбен атентат в Истанбул от 13 ноември, за който Анкара упреква бойците. Групите отхвърлят да са забъркани. Турция счита сирийските кюрдски бойци за терористична група, обвързвана с ПКК.

 
Пътят завърши за тези, които считат, че могат да накарат Турция да чака, като си играят с букви и трансформират името на терористичната организация. След този миг за нас има единствено една мярка, има единствено една граница - това е сигурността на личната ни страна, на личните ни жители.
Реджеп Ердоган, президент на Турция

След въздушните удари на Турция, в понеделник обвинени кюрдски бойци в Сирия изстреляха ракети през границата в Турция, като съгласно турските управляващи са убити минимум двама души и ранени 10 други. 

От 2016 година насам Турция извърши три огромни нахлувания в Северна Сирия и към този момент управлява част от сирийската територия в северната част на страната.

Съединените щати приканиха за деескалация, а Русия съобщи, че се надява Турция да прояви " въздържаност " и да се въздържа от " несъразмерна приложимост на мощ " в Сирия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР