Президентът на Турция и генерален председател на управляващата Партия на

...
Президентът на Турция и генерален председател на управляващата Партия на
Коментари Харесай

Ердоган за САЩ: Ясно е, че на са яли османски шамар, ако си мислят, че могат да правят всичко с Турция!

Президентът на Турция и общоприет ръководител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган изнесе прочувствена тирада пред неговата Парламентарната група в Меджлиса и се нахвърли намерено против политиката и дейностите на Съединени американски щати в Сирия, съобщи осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА), представена от Фокус. 

„ Много е явно: тези, които ни заплашват с безапелационен отговор, в случай че бъдат нападнати; в никакъв случай през живота си не са получавали османски пестник. Ако си мислят, че могат да си вършат всичко с Турция, доста скоро ще видят, че това не е по този начин. …Турция не е палаткова страна. Един ще загине, на негово място ще възкръснат хиляди. Това би трябвало да се знае доста добре.

Ако сме дружно в НАТО, каквито са клаузите в НАТО, както Турция се преценява с тях, по този начин и Съединени американски щати би трябвало да го вършат. Искам това да се знае доста добре. Като президент на Турция аз съм еднакъв и контактувам с НАТО, а не със Съединени американски щати. Всички страни-членки на НАТО са равни със САЩ… Каква граница имаш ти (подразбира се – Вашингтон) със Сирия, каква е връзката? Ако става въпрос за пари – даваш пари. Първите пристигнали сведения са за 550 млн. ЩД (подразбира се - за сирийските кюрди).

По заобиколен метод се приказва, че те ще набъбнат на 3 милиарда ЩД. Каква битка до момента реализира против ДАЕШ; какъв брой джихадисти унищожи, или къде ги препрати? Ние доста добре знаем в региона кой с кого си сътрудничи. Вече никой няма право да употребява ДАЕШ. Вече пристигна краят на театъра ДАЕШ в Сирия. ”, Заканва се Ердоган на Съединени американски щати, представен от ДХА. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР