Президентът на Турция атакува за пореден път Израел.Турция няма да

...
Президентът на Турция атакува за пореден път Израел.Турция няма да
Коментари Харесай

Ердоган насочва вниманието на света към израелските ядрени оръжия

Президентът на Турция нападна за следващ път Израел.

Турция няма да разреши въпросът за нуклеарните оръжия на Израел да бъде изхвърлен от световния дневен ред. Това съобщи в следващи остри мнения за Израел президентът Реджеп Тайип Ердоган след съвещание на кабинета, представен от " Ройтерс " и турски медии.

Държавният глава, който около войната с " Хамас " се върна към окачествянането на Израел като " терористична страна " (отпреди опита за стопляне на връзките в последните две години), означи и че Европа подкрепяла Израел заради " позор от Холокоста ".

" Израел намерено декларира, че има нуклеарни оръжия ", каза Ердоган, без да разяснява. " Но Международната организация за атомна сила не изследва това. "

Всъщност Израел публично не признава дали има израелски оръжия, въпреки голям брой наблюдаващи постоянно да декларират, че страната най-вероятно има такива. Става въпрос за политиката на " съзнателна двоякост ", заради която нито се отхвърля, нито се удостоверява, че има такива оръжия, написа

Това бе една от аргументите за остра обществена реакция против предлагането на израелски министър да бъдат употребявани такива оръжия в спора.

Срамът от Холокоста безусловно взе европейските водачи за заложници. Ние, като Турция, няма да позволим въпросът с нуклеарната сила на Израел да бъде зарязан.

И през вчерашния ден, на среща на Националния турски студентски съюз в Истанбул, президентът каза, че страната му ще оказва напън, с цел да се увери, че Израел ще бъде подложен на ревизия за нуклеарни оръжия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР