Президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов е забранил жените в страната

...
Президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов е забранил жените в страната
Коментари Харесай

Туркменистан забрани на жените да шофират

Президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов е забранил дамите в страната да ръководят автомобил, оповестява Qazaq Times. Заповедта е била издадена още в средата на декември, само че стартира да се извършва едвам в този момент след гратисен интервал, в който шофьорките са били предупреждавани за идните промени.

Няколко самостоятелни туркменистански уеб страницата оповестяват, че полицейски патрули стопират дами, прибират книжките им и репатрират колите на углавен паркинг, откъдето могат да ги приберат единствено съпрузите. Служителките в страни институции пък са принуждавани да подписват заявления, че няма да карат колите си.

Източници от пътна полиция настояват, че виновност за възбраната носи вътрешният министър Исгендер Муликов. На 5 декември той показал на Гурбангули Бердимухамедов статистика, съгласно която по-голямата част от злополуките в страната стават по виновност на шофьорки или най-малко с тяхно присъединяване.



Все повече дами се оплакват и от непрекъснато създаваните им спънки да вземат брошура. На 5 януари туркменската телевизия е излъчила репортаж за полагането на изпити за свидетелства за правоуправление, в който не е имало нито една жена.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР