Президентът на Taiwan HTC Дарън Чен разкри плановете на компанията

...
Президентът на Taiwan HTC Дарън Чен разкри плановете на компанията
Коментари Харесай

HTC сменя стратегията и започва да се конкурира с Apple

Президентът на Taiwan HTC Дарън Чен разкри проектите на компанията за 2019 година. Той съобщи, че HTC преразглежда тактиката си, отхвърля се от производството на наследника на смарт телефона HTC U12+ и стартира производството на нова серия мобилни устройства.

HTC се концентрира върху продажбата на флагмани, както и на смарт телефони от междинен клас. Чен съобщи, че неговата компания непосредствено ще се конкурира с Apple . Към сегашен ден най-продаваните на територията на Тайван – вътрешния пазара на страната, са флагманските модели iPhone. HTC ще следва новата тактика доникъде на идната година. След това може още веднъж да преразгледа своите проекти.

Дарен Чен сподели още, че първата партида блокчейн смарт телефони Exodus 1 към този момент е разпродадена, а компанията приготвя нов бизнес модел за разпространяването на тези новаторски смарт телефони.

Последните 5 години се оказаха доста сложни за HTC. Компанията се лиши от основни експерти и даже излезе на загуба. Тя не можа да се избави даже и откакто получи огромната поръчка от Гугъл за производството на смарт телефоните Pixel. Но може би HTC ще показа нов флагмански смарт телефон с поддръжката на новите 5G мобилни мрежи, който да затъмни iPhone. Но с лимитираните финанси, с които разполага, тази опция е по-скоро от сферата на фантастиката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР