Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу призна, че няма как

...
Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу призна, че няма как
Коментари Харесай

Президентът на Световната атлетика: Олимпиадата не може да се отлага вечно

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу призна, че няма по какъв начин Олимпиадата да се отсрочва неведнъж и в даден миг може да се наложи да бъде анулирана. Вчера същото мнение изрази ръководителят на Организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори, който съобщи, че в случай че Игрите не могат да се проведат на новите дати през лятото на 2021 поради ковид, то те ще бъдат анулирани.
" Мисля, че е ясно, че няма по какъв начин Олимпиадата постоянно да се отсрочва. Ще настъпи миг, в който ще би трябвало да си зададем въпроса по отношение на провеждането ѝ, само че се надявам, че към момента сме надалеч от това. Наистина се надявам, че пандемията ще бъде овладяна до идващото лято. Не разбирам нищо от ваксини, тъй че не мога да кажа нищо по тематиката. За момента не би трябвало да мислим за Олимпийските игри ", разяснява Коу.
" Нашата цел е да върнем спортистите на пистата допустимо най-скоро, само че единствено когато това е изцяло безвредно за тях, тъй като другояче излагаме на заплаха освен тях, само че и общностите, които обичат атлетика. Не мисля, че някой в действителност знае какво ще се случи в идващите месеци. Едно от преимуществата, което имаме на този стадий, е, че ние сме самостоятелен спорт. Можем да организираме по този начин нещата, че да няма 22 души по едно и също време на терена ", добави президентът на Световната атлетика.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР