Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу окачестви като „смущаващи“ резултатите

...
Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу окачестви като „смущаващи“ резултатите
Коментари Харесай

Коу: Резултатите от проучването на социалните мрежи по време на Токио 2020 са смущаващи

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу окачестви като „ смущаващи “ резултатите от изследване, извършено по време на Олимпийските игри в Токио за идентифициране и адресиране на таргетирани, обидни известия, изпращани на спортисти в обществените мрежи.

Изследването, направено с цел да разбере равнището на онлайн обиди в леката атлетика, бе основано на 161 акаунта в Туитър на сегашния и някогашни спортисти, взели участие в Игрите (избрани от лист с 200 спортисти, селектирани от Световната атлетика). Те били проследени по време на интервала на изследване, стартирайки една седмица преди откриващата гала в Токио и завършвайки в деня след закриващата гала на Олимпиадата (15 юли-9 август).

Изследването откри, че 23 от спортистите получили таргетирани обиди, като 16 от тях били дами – 115 от 132-те разпознати обидни поста били ориентирани към атлетки. Те получили 87% от всички обиди. Две атлетки – и двете цветнокожи и дами, получили 63% от разпознатите обиди. Неоснователни обвинявания в допинг дават отговор за 25% от обидните известия, до момента в който 10% се състоят от трансфобски (9%) и хомофобски (1%) изявления. 89% от расистките обиди са ориентирани към американски спортисти, без значение че те съставляват единствено 23% от изследването. Двете най-често срещани категории на обиди са от сексистко (29%) и/или расистко естество, отговарящи за 55% от всички разпознати обиди.

„ Това изследване е смущаващо по толкоз доста способи. Това, което ме поразява най-вече е, че обидите са ориентирани към лица, които честват и споделят представянията си и техния гений като метод да вдъхновят и стимулират хората. Да се изправиш против тези обиди е безпределно неприятно и всички ние би трябвало да създадем повече, с цел да спрем това. Да споменем за протичащото се е просто първата стъпка “, сподели Коу в свое изказване.

По време на изследването 240 707 туита, в това число 23 521 фотоси, гифове и видеа били взети за разбор. Това включвало текстови разбор посредством търсения за обиди, обидни фотоси и емоджита, както и други изречения, които индикирали обиди. В добавка, била употребена и ръководена от изкуствен интелект система за натурален език, която разшифровала закани, разбирайки връзката сред думи (това й разрешавало да разбере разликата сред „ ще те убия “ и „ ти ги умъртви “, например).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР