Президентът на Спортинг (Лисабон) Бруно де Карвальо е предложил да

...
Президентът на Спортинг (Лисабон) Бруно де Карвальо е предложил да
Коментари Харесай

Президентът на Спортинг се опитва да тушира скандала, предложи оставката си

Президентът на Спортинг (Лисабон) Бруно де Карвальо е предложил да напусне поста си, в случай че главните играчи отдръпват заканите да изоставен клуба. Футболистите от клуба стачкуват против държанието на Де Карвальо, а част от тях го упрекват в пхихическо принуждение.

Холандският нападател Бас Дост и още трима други играчи са уведомили клуба, че ще прекратят договорите си и по този ще се причислят към крилото Даниел Поденсе и вратаря Руи Патрисио, напуснали на 1-и юни. Дост беше ударен и контузен по време на нахлуването на публиката на подготвителната база, някои от тях с прикрити с маски лица и въоръжени с палки. Инцидентът стана на 15-и май, а нападната беше и съблекалнята на тима.

Някои от играчите по-късно упрекнаха президента на клуба в психическо принуждение и подстрекателство на почитателите към разпра. Самият Дост съобщи, че като холандец не би позволил който и да било да унижава личността му и подхваща всички юридически ограничения срещу клуба. Де Карвальо към този момент веднъж беше свикан от значими членове на управата на клуба да подаде оставка и да се отдръпна, само че отхвърли предлагането и упрекна критиците си в изнудване и съгласувана офанзива против Спортинг ".
Sporting Lisbon players who have terminated their contract with the club:

Bas Dost
William Carvalho
Rui Patricio
Gelson Martins
Bruno Fernandes

£100m+ worth of talent walking out for nothing... pic.twitter.com/S69xHzku8H
— Transfer Talk (@EPLBible) June 12, 2018

Но откакто през вчерашния ден Бас Дост, Желсон Мартинш, Бруно Фернандеш и Уилям Карвальо оповестиха желанията си, президентът съобщи пред публицистите: Да, ние ще подадем оставка, в случай че състезателите на Спортинг напишат писмо в което, първо: отдръпват писмата си за овакантяване при подобен ход от наша страна, и второ- ние като екип ще се кандидатираме още веднъж на изборите за президент и Борд. И в случай че бъдем определени, те ще останат в клуба, тъй като такава е волята на членовете.

Един от най-сериозните играчи и издирван от много клубове в Англия полузащитник- Уилям Карвальо, изрично отхвърли сходно съглашение. Според него, нито един от сътрудниците му- решили да напущат, няма да си трансформират мнението без значение от резултата от изборите на 23-и юни.

Спортинг (Лисабон) фактически имаше ужасяващ сезон, откакто освен рано отпадна от борбата за купата, само че и на финала за Купата на Португалия шокиращо загуби от скромния Депортиво Авеш- пет дни след офанзивата на почитателите на клубната база.

Скандалът ескалира за първи път през април, когато президентът Де Карвальо назова играчите " капризни деца " и ги заплаши с изваждане от първия тим, откакто те посредством вратаря Руи Патрисио му желаеха оставката с изказване пред медиите.

Иначе тимът е един от трите огромни в португалския футбол дружно с Порто и Бенфика, 18 пъти е бил първенец на страната, както и притежател на КНК. Последният сериозен трофей е Купата на страната през 2015-а година, а първенец не е ставал от 16 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР