Президентът на Славия, Венцислав Стефанов, даде ексклузивно интервю за сайта

...
Президентът на Славия, Венцислав Стефанов, даде ексклузивно интервю за сайта
Коментари Харесай

Венци Стефанов пред Efirbet: Докога ще си играем на Конгрес? Бербатов трябва да чиракува първо, преди да мисли за президентското място


Президентът на Славия, Венцислав Стефанов, даде извънредно изявление за уеб страницата пред. Стефанов приказва за всички належащи тематики към българския футбол, като съществена тематика са странните събития към анулирания Конгрес на БФС. Собственикът на столичния клуб показа, че жаждата за власт, а не грижата за родния футбол, тласкат Димитър Бербатов към нападателна изразителност и опити за изземване на властта. Според шефът на „ белите “ е същинско безумство да се вършат опити за организацията на нов Конгрес, откакто подобен беше извършен преди броени месеци.

Стефанов не пропусна и да пожелае триумф на юношеския народен тим до 17-годишна възраст, който през идната седмица ще се опита да се класира за европейски финали. Босът, също по този начин, е на мнение, че възраждането на Левски е асъдействало за покачването на интереса към efbet Лига.

Здравейте, господин Стефанов! Краят на полусезона в efbet Лига към този момент е близо. Успех ли ще е за Славия възможното намиране на място в челната шестица?

Не може да се каже, че ще е истински триумф, не. Накрая на акцията ще забележим с какво ще може да се отчетем. Класиране за европейските клубни шампионати може да се назова триумф, в противоположен случай по-скоро не. Ще забележим, предстоят и мачове за Купата на България, тъй че има защо да се борим.

Подсилихте отбора с привличането на Боби Цонев, Гьоко Зайков и Мартин Петков, а място в топ 3 не е отвън опциите на клуба. Има ли такава вяра и при вас?

Дава ми вяра, несъмнено. Затова се опитваме да подсилим състава, с цел да сме оптимално конкурентноспособни.

Славия е на полуфинал за Купата на България. Натам ли ще е ориентиран целия фокус на клуба?

Всички мачове за Славия са значими, тъй че не може да разделяме дуелите. Във всеки мач би трябвало да сме на равнище.

Наскоро играхте против ЦСКА и неприятният шанс ви раздели от точките. Оптимист ли сте за нов край?

Искрено се надявам нещата да са в наша изгода. Дай Боже да не ни преследват несгоди тогава. Имам поради травми, картони и всевъзможни събития, които може да ни оставят в повърхностен състав.

Как оценявате равнището на шампионата?

Смятам, че равнището е положително. Всички тимове се борят и дават всичко от себе си във всеки мач. Всеки може да победи всеки. Както се видя, дори и Царско село можеше да хвърли бомбата против ЦСКА. Имаха своите шансове, в случай че беше влезнало ситуацията им в края на мача, можеше да вземат даже трите точки.

Лудогорец още веднъж стартира мощно втория полусезон и наподобява, че ще завоюва с безапелационен задатък купата. Предсказуем ли стана този сюжет?

Да, доста е предсказуем. Лудогорец разполага с доста дълга пейка и доста мощни единици във всяка област на терена. Единственото, което може да ги подведе, е мотивацията, само че не и качеството.

Честите смени на треньорите носят триумф в България, само че в Европа като че ли пречат за постигането на по-добри резултати..

Вижте, Лудогорец към този момент е добре прочут тим на европейската сцена. В началото те бяха приятна изненада и бяха непознати за всички противници, по тази причина и успяваха да побеждават и да сюрпризират съперници. Сега този тим се знае и всички наблюдават неговото развиване, неговия жанр на игра. Много е и значимо по какъв начин треньорът стимулира футболистите за тези мачове.

Какво не доближава на ЦСКА в борбата за купата?

Вижте, не е моя работа да разясня тази тематика. Не желая да давам отзиви по тези въпроси, другар съм с Гриша и няма какво да допълня. Не съм и най-видният експерт, че да давам оценка за това какво би трябвало да се направи и какво не.

Позитивно ли е повдигането на равнището от страна на Левски?

Разбира се, това е несъмнено. Силни Левски и ЦСКА постоянно подсигуряват по-голям интерес освен в техните мачове, само че и за състезание като цяло.

През предишния уикенд имаше съществени полемики по отношение на снежните условия, при които се организира дербито. Има ли смисъл от сходни мачове?

Така са решили делегатите на мача. Играли са се и много по-тежки мачове, това е реалност. Не се е приключил светът, поради това, че теренът беше малко по-труден за двата състава. Дайте да не драматизираме толкоз доста. Имало е и мачове при доста по-тежки терени.

Какво е мнението Ви за апелите за промяна на формата на състезание чисто времево?

Мисля, че разновидността е вероятен и изпълним, само че множеството шампионати в Европа вървят по тази скица, която е есен-пролет. Логично е да се съпоставяме с тях и да следваме техния образец, а не да играем като в шампионатите на Швеция и други страни, чиито шампионати са обърнати.

Би ли оказал помощ подобен формат на подготовката за европейските мачове на родните клубове?

Не съм по никакъв начин уверен. Мисля, че е изцяло обикновено шампионатът да продължи по този метод. Трябва да пооправим малко терените, само че не е толкоз трагично, че няколко мача ще се изиграят при снежни условия. Много изнежихме футболистите.

Конгресът на БФС беше анулиран. Имаше ли изначално смисъл от организацията на нов избирателен Конгрес толкоз скоро след предходния?

По никакъв метод нямаше смисъл, това беше чисто безумство и нямаше никаква логичност. Има хора, които просто са жадни за власт. Да кажем, че в този момент Бербатов и компания завоюват. Какво пречи на другите също да съберат подписка с гласовете на 30% от клубовете и този сюжет да се повтаря отново и отново? Ние единствено на Конгреси ли ще си играем до безспир? Абсолютни нелепости са това. Ще е като политическата обстановка през предходната година у нас.

Димитър Бербатов съобщи, че няма причина да няма Конгрес и че той ще се организира. Заплаши и с протести. Какво смятате по тематиката?

На няколко пъти споделих какво мисля и заставам зад думите си. Невъзможно е да се вършат такива изказвания и да се извиват ръце по този метод. Да поработи за футбола, да направи нещо с някой клуб, да се покаже и да остави хората да го видят. Чак по-късно започни да приказваш по какъв начин искаш да станеш президент на БФС.

Самоцелно ли е цялото нещо?

Абсолютно е самоцелно. Ако ме питате, Стилиян е надалеч по-подходящ, само че Бербатов е определен да се кандидатира, тъй като е по-големият мераклия от двамата. Той към този момент един път сподели какво счита по тематиката. Поканихме Бербатов преди няколко месеца във футболния съюз, предложихме му даже вицепрезидентското място, с цел да се занимава с национални тимове и вътрешно състезание. Първо да чиракува малко, да покаже, че може да се оправи и по-късно останалото ще пристигна като разумно разследване. Той обаче се обърна и сподели, че няма по какъв начин да ръководи с този или оня. Той не е пристигнал да работи за българския футбол, а да ръководи. Въпросът е изцяло явен.

Загуби ли се вълната от възторг на екипа на Димитър Бербатов?

Това е реалност. Тъй като направихме аналогията с изборите у нас, то и тук е по същия метод. В началото всички бяха доста въодушевени, само че последователно всички изпуснаха въздуха!

Предстоят квалификации за юношеския народен тим до 17-годишна възраст. Знаем, че треньорът е от Славия, както и някои от играчите. Какво очаквате от нашите момчета?

Очакванията са ми, че ще се класираме. Данчо ми даде обещание, че ще ни класира напред, макар огромната конкуренция! Дано Господ да е с нас и да имаме малко късмет. Много е значимо по какъв начин треньорът стимулира тима. Това са млади футболисти и в случай че имат вяра на треньора си и имат желанието, то ще победят сигурно.

Каква би трябвало да е задачата през 2022-а година пред мъжкия народен тим?

Освен да се обиграваме, както се приказва последно време, би трябвало и най-сетне да се класираме. Смятам, че имаме капацитет за тази цел. Мисля, че имаме надарени момчета, в това съм сигурен.

Говори се интензивно за интерес към Светослав Вуцов. Получавате ли съответни предложения?

Вижте, имаме доста запитвания от разнообразни клубове, само че най-малко все още нямаме нищо съответно като оферта на масата, тъй че чакаме. Отделно имаме запитвания за Ради Кирилов и за младия Сораков, както и за някои от другите ни млади гении. Има интерес, несъмнено.

През тази година виждаме въвеждането на доста дублиращи отбори. Добра тактика ли е това?

Според мен всички клубове би трябвало да минем на този вид. Това е най-правилният метод на работа. Ще създадем и ние напълно скоро дублиращ тим. Убеден съм, че лигата до 19-годишна възраст също би трябвало да се закрие и да се размени с такава до 18-годишна възраст. Мисля, че тези неща ще се осъществят от БФС в най-близко бъдеще.

И за край, господин Стефанов – какво си пожелавате в персонален проект, както и за българския футбол до края на 2022-а година?

За мен си поисквам здраве, за родния футбол – повече страсти и повече наслада за феновете.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР