Президентът на Славия Венци Стефанов говори пред колегите от bTV,

...
Президентът на Славия Венци Стефанов говори пред колегите от bTV,
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Боби беше обсебил всички в Изпълкома

Президентът на Славия Венци Стефанов приказва пред сътрудниците от bTV, като съществена тематика бе оставката на Борислав Михайлов. Днес Стефанов чества своя рожден ден, като даде рецептата за новия президент на БФС.

" Оставката не ме изненада. Нещата бяха тръгнали надолу още при предходната оставка на Боби. Тръгнаха да го смъкват хора, които нямат грам разбиране от ръководство и управление на футбол. Някои са положителни футболисти, само че това не значи, че могат да бъдат положителни управленци. Оказа се, че положителните футболисти не са най-хубавите управленци или нямат положителни контакти с страната, спортните организации, които могат да оказват помощ на българския футбол. Най-вече желая да ви кажа, че не се постановиха в българския футбол, с цел да имаме добър народен тим, който да е лице на футбола, да играят български футболисти във водещите тимове. Най-малко 5-6, с цел да имаме добър народен тим ", сподели Стефанов.
 Борислав Попов разгласи кой ще заеме мястото на Михайлов
Борислав Попов разгласи кой ще заеме мястото на Михайлов

Емил Костадинов е отказал

Той не пожела да даде оценки на ръководството на Борислав Михайлов, от което бе част дълги години. " Много години сме били дружно. Имали сме недоразумение по доста въпроси и главното е било българските футболисти. Михайлов има неоспорим престиж в Европа, във футболните среди във ФИФА и УЕФА. Организациите, от които зависи и българския футбол ", съобщи босът на " белите ".

" Според мен президент би трябвало да бъде човек, който може да постави край и да озапти тези президенти, които заливат България с недоказани чужденци за сметка на българските играчи. Това ще докара до добър народен тим. Един президент, който може да каже " НЕ " на един-двама президенти, които смятят, че с тях стартира футбола и с тях ще приключи. Един президент, който бъде добре признат в европейските структури и ФИФА. Един самостоятелен, човек, който може да удари по масата и със здрави панталони и да реши, че за българския футбол са нужни българи ", отсече Стефанов.

" При тази обстановка, която е сега, при този нервен писък отвред да се смъкна Борислав Михайлов. Средствата, които се употребяват - демонстрации, почитатели, всевъзможни простотии, които унищожиха имуществото на хората, обикновено е да си подадеш оставката. Някои хора, които не се стопират пред нищо, те считат, че сега, в който смъкват Боби, ще се възкачат на този стол и те ще командват. Те ще ръководят, само че не за положително българския футбол. Основно приказвам за Бербатов. Те досега са управлявали единствено личните си коли ", съобщи още той.

" В Изпълкома имаше хора с доста положителни управнически качества. Боби бе обсебил всичко и решаваше всичко самичък ", съобщи още Стефанов.

" В България има хора, които стига да поемат отговорност. Не е нужно да бъде футболист, може да бъде всевъзможен. Само и единствено да може да помогне на българския футбол. Човек с качества и морал. Човек, който може да отиде да беседва с министрите на финансите, на спорта, с Народното събрание, с премиера и президента. Да желае най-много за българския футбол. Да се построят игрища, да се направи нещо, което да остане след него. Президент, който може да наложи да играят най-вече българи ", приключи той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР