Президентът на Сирия Башар Асад смята, че за войната в

...
Президентът на Сирия Башар Асад смята, че за войната в
Коментари Харесай

Асад: Западът разгаря войната в Сирия

Президентът на Сирия Башар Асад счита, че за войната в родината му има освен вътрешни, само че и външни аргументи. Дестабилизацията е била проведена извън, и преди всичко от страните от Запада и Персийския залив. „ Трябва да разграничаваме вътрешните и външни признаци. Що се отнася до вътрешните, то и при нас, както и във всяко друго общество в района, има проблеми. И ние постоянно сме ги обслужвали. Може би не ни се отдаде да решим проблемите, които можеха да бъдат решени до началото на войната, а може би успяхме. Що се отнася до външните фактори доста значимо е да си напомним по какъв начин стартира тази война. В нито една прилежаща страна в района няма война от сходен диаметър, като вземем под внимание обстоятелството, че нашите общества са сходни, а в някои страни от района на Персийския залив са налице основни проблеми, като да вземем за пример неявяване на независимост, освен за дамите, само че и за народа като цяло. Затова се запитвам за какво войната не стартира в тези страни”, сподели президентът на Сирия в изявление за телевизионния канал НТВ.

Асад е безапелационен, че Европа и Съединени американски щати няма да вземат участие във възобновяване на Сирия. „ Ние просто няма да им позволим да създадат това. Дали ще дойдат с пари или не? Предложат ли ни заем, пожертвования или грантове – на нас Западът не ни е нужен. Западът е надалеч от понятието „ честност”. Те не дават. Те единствено вземат”, добави Асад.

Сирия ще разчита единствено на личните си сили, а в комплицирана обстановка – на помощта на другари. „ Възможно е възобновяване на Сирия да отнеме повече време, само че това не е мотив за безпокойство”, добави президентът.

В същото време редица европейски компании се пробват да открият връзки със Сирия, само че те се управляват извънредно и единствено от личния им финансов интерес. Подобна агресия се поддържа от страните членки на Европейския съюз, въпреки и да не я обявяват за момента. „ Когато става дума за възобновяване на Сирия след войната, се приказва за плюс минус 300-400 милиарда USD – това е целият пазар, това е цялата икономика” изясни Асад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР