Президентът на Сирия Башар ал Асад, който рядко напуска Дамаск,

...
Президентът на Сирия Башар ал Асад, който рядко напуска Дамаск,
Коментари Харесай

Башар Асад се появи извън Дамаск за празника Айд ал фитр

Президентът на Сирия Башар ал Асад, който рядко напуща Дамаск, участва през днешния ден на молитвата за празника Айд ал Фитр в джамията Ан Нури в Хама, оповестиха международните организации.

Държавната телевизия сподели фрагменти с молещия се президент, застанал зад имама на джамията дружно с други религиозни водачи и доста богомолци. В храма участваха също министърът на вакъфите Мохамад Абдел-Сатар Сайед и основният мюфтия на Сирия Ахмад Бадредин Хасун, съобщи Франс прес. Това е първото първото обществено посещаване на Асад в Хама от началото на войната - очевиден симптом за повишена самонадеяност след военните победи на силите на режима, подпомагани от съветски въздушни удари, отбелязва Ройтерс.

Сирийската държавна осведомителна организация САНА цитира проповедника, съгласно който наличието на Асад в града за празника в края на рамазана демонстрира, че успеха и възобновяване на сигурността са "само на няколко крачки ". Бунтовниците, борещи се за свалянето на Асад, през март бяха стигнали на няколко километра до Хама в Северна Сирия, преди армията на режима и неговите съдружници да ги отхвърлен. Миналата година Асад посети за празничанта молитва Хомс, на 40 км по-близо до Дамаск. Той обаче не е посещавал Алепо, откогато армията прогони бунтовниците през декември - най-голямата победа на режима през войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР