Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски няма да пуска българи

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски няма да пуска българи
Коментари Харесай

Стево Пендаровски няма да пуска българи на честванията на Гоце Делчев в Скопие

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски няма да пуска българи на честванията на Гоце Делчев в Скопие, заяви изданието " Вечер ".

Забраната се постанова за 4 февруари ии тя се отнася за български евродепутат и политици.

За част от тях македонските спецслужби са получили информация, че са свързани с съветските спецслужби.
 За Стево Пендаровски френското предложение е задоволително
За Стево Пендаровски френското предложение е задоволително

Добавят изречение, че в случай че някой им засегне идентичността, ще се откажат от договарянията

Стево Пендаровски не уточни имената на българските жители , които е предложил да не бъдат допускани в страната, само че посочи, че част от " структурите от България, които са задействани " са свързани с съветската разследваща работа.

Последните развития в връзките с България бяха във фокуса на днешното съвещание на Съвета за сигурност на Република Македония, сподели след срещата президентът Стево Пендаровски.

Съветът за сигурност с предложение към държавното управление да забрани влизането в страната на един евродепутат и още няколко лица. Според президента Пендаровски има съмнения, че някои от тези лица са свързани с съветското разузнаване .

Той сподели, че на 4 февруари се чака проведена група да дойде в страната за отбелязване на годишнината от рождението на Гоце Делчев. Целта на групировката е нарушение на сигурността за дестабилизиране на страната и връзките с България. Президентът сподели, че ще бъдат взети всички нужни ограничения за сигурност от границата до Гоце Делчев .
 Стево Пендаровски: Лъжа е, че 10 000 българи са били убити в Македония след ВСВ
Стево Пендаровски: Лъжа е, че 10 000 българи са били убити в Македония след ВСВ

Той получи поддръжка от латвийски президент

" Според наличните разбори и познания на способените органи става въпрос за проведени действия от прилежаща България, които са се засилили изключително след приемането на Европейската преговорна рамка през юли предходната година. Същите тези структури към този момент са мобилизирани логистично и финансово, с цел да поддържат проведеното идване на доста хора в Скопие на 4 февруари, когато се отбелязва деня на рождението на Гоце Делчев .

" В допълнение към всички оценки, това ще сътвори висок риск за сигурността и способените органи не би трябвало да бъдат неми наблюдаващи на това, което ще се случи ", сподели Пендаровски.

" Освен това, за за премине събитието на 4 февруари както би трябвало, ще бъдат взети всички ограничения и на терен, което значи, че от граничния пункт, до мястото на събитието ще имат достъп единствено хора, които идват да се поклонят на Гоце Делчев, само че не и тези, които имат за цел да унижават македонския народ ", уточни Пендаровски и прикани институциите в България, които посочи, че " не са част от това ", да изолират политически " хората, които не желаят добросъседски връзки ".

Министърът на защитата Славянка Петровска и началникът на Службата за сигурност се стопираха на обстановката в Косово , където наши бойци са част от задачата на КФОР.
 Стево Пендаровски съпостави реториката на Кирил Петков с тази на Нелсън Мандела
Стево Пендаровски съпостави реториката на Кирил Петков с тази на Нелсън Мандела

Няма да затваряме хора, за реакциите им, изясни той във връзка освиркването му пред черквата " Св. Спас "

Както беше осведомено от кабинета на Пендаровски, с изключение на членовете на Съвета за сигурност, шефът на Агенцията за разузнаване Еролд Муслиу, шефът на Агенцията за национална сигурност Жарко Милошевски и началникът на Генералния щаб на армията генерал-лейтенант Васко Джурчиновски също участваха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР